ارزیابی میزان انطباق روشهای تدریس رایج اعضای هیئت علمی با اقتضائات یادگیری دانشجویان نسل Yدر دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_2302
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده هدی موسوی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی ،دانشگاه شهیدبهشتی تهران

چکیده

عصری که در آن به سر می بریم عصر اطلاعات است و سرعت تحولات علمی و فنی در همه زمینه ها یکی از ویژگی های این عصر است بنابراین ، برای هماهنگ شدن با این تحولات نیازمند ارائه راهکارهای مناسبی در زمینه آموزش و یادگیری هستیم به طوری که بتوانیم انسانهایی را تربیت کنیم که بتوانند با این تحولات سازگار شده و در روند این تحولات سهیم باشند. حال اگربخواهیم حقیقتی را در مورد یک نظام آموزشی کشف کنیم باید به رویه ی ارزیابی آن نظام توجه کنیم ، چراکه مهم ترین هدف ارزیابی ، بهبود، تضمین و تقویت کیفی برنامه های آموزشی است . هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی میزان انطباق روشهای تدریس رایج اعضای هیات علمی با اقتضائات یادگیری دانشجویان نسل Y در دانشکده علومتربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران است . این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری دادهها توصیفی - پیمایشی است . جامعه مورد مطالعه تمامی دانشجویان نسل Y (۳۰- ۱۸ ساله ) در دانشکده علومتربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران است که ، به منظور تعیین حجم نمونه با استناد به جدول مورگان ۲۳۰ نفر از دانشجویان این گروه سنی از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته ای بود که میزان پایایی آن به وسیله آلفای کرونباخ سنجش شد و مقدار پرسش های ”اقتضائات یادگیری نسل %"Y۸۳ و پرسش های ”انطباق روشهای تدریس اساتید با اقتضائات یادگیری نسل %”Y۸۸ ، محاسبه شد. به منظور سنجش روایی نیز از نظر ۵ نفر از متخصصین بهره گرفته شدو به منظور تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش از آزمون آماری استنباطی شامل آزمونT تک نمونه ای و آزمون فریدمن استفاده شده است . یافته های بدست آمده از T تک نمونه ای نشان داد که ” اعتقاد به یادگیری مطابق نیاز، علاقه مند به اینکه اساتید در فرآیند یادگیری راهنما و تسهیل گر باشند نه یک سخنران محض در کلاس که مطلقا کلاس را در دست گیرند، استفاده از راهبردهای یادگیری مختلف برای دریافت اطلاعات، ارزیابی خود در فرآیند یادگیری و اقدامات اصلاحی جهت رفع اشتباهات خود” از مهمترین اقتضائات یادگیری نسل Y می باشند؛ همچنین نتایج تحلیل ها نشان داد که میزان انطباق روشهای تدریس رایج اعضای هیئت علمی با اقتضائات یادگیری نسل ” Y ” در حد مطلوب نبوده و پایین ارزیابی می گردد .

کلیدواژه ها

ارزشیابی - روش تدریس - نسل -Y آموزش عالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.