بررسی میزان اثرگذاری تقویت کننده های مثبت ومنفی (تشویق وتنبیه ) روی عملکرد دانش آموزان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_2290
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 101
نویسندگان
آموزگارودانشجوی کارشناسی ارشدبرنامه ریزی درسی
چکیده
اگربه دنبال بروزیک رفتار،ازتقویت کننده استفاده کنیم ،قوت آن رفتارافزایش می یابد.تشویق و تنبیه دو روش تربیتی است که برای رعایت مقررات و انضباط باید در مدارس مدنظر قرار گیرد.عملکردمعلم عبارت است از »تصمیم گرفتن درباره شرایط استفاده ازتقویت کننده هابه گونه ای که به یادگیری دانش آموزان منتهی شود.« تنبیه در مواردی به کار می رود که رفتار دانش آموز ،ناپسند برخلاف مقررات و غیر دلخواه است و می خواهیم آن را خاموش و تضعیف کنیم .تنبیه به معنای آگاهانیدن، بیدار کردن، واقف گردانیدن به چیزی ، آگاه و هوشیار کردن آمده است . این دو روش باید به طور صحیح به کار رود تا موجب آرامش خاطر گردد .در مورد تشویق و تنبیه مطالعات زیادی توسط روانشناسان صورت گرفته است و از دیرباز مناقشه بر میزان اثربخشی تنبیه میان دیدگاه های مختلف روان شناختی علوم تربیتی و اسلام وجود داشته است . این مطالعات نشان می دهد که اثر تشویق بیش از تنبیه است و تا جایی که ممکن است باید از تنبیه خودداری شود زیرا تنبیه عوارضی ناخوشایند را در بر دارد. این مقاله ازنظرهدف یک مقاله کاربردی است وروش پژوهش درآن توصیفی -تحلیلی بوده ونحوه جمع آوری اطلاعات نیزبه صورت کتابخانه ای وسندکاوی می باشد.در نتیجه به دست آمدازتحقیقات مشخص شدکه اکثر دانش آموزان با تنبیه بدنی مخالف هستند با این وجود اقلیت بزرگی از آنان نیز دید مثبتی به تنبیه بدنی داشته و یا نسبت به آن نظر خاصی ندارند.کلیدواژه ها
تقویت کننده،تنبیه ،تشویق ،خاموشیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.