اقدام پژوهی چگونه توانستم به روش داستان گویی و شعرخوانی دانش اموزان پایه هفتم را به درس ریاضی علاقمند کنم ؟

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_2222
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین کیوانفر

کارشناسی ریاضی ، دانشگاه پیام نور مشهد ، دبیر متوسطه اول ، خراسان رضوی ، مشهد

چکیده

یادگیری درس ریاضی به عنوان یکی از مهم ترین دروس پایه ، اهمیت بسیار زیادی در هر سیستم آموزشی دارد. محققین و صاحب نظران در سراسر جهان به اهمیت به کارگیری شیوه های نوین در آموزش علوم به خصوص علم بنیادی ریاضی پرداخته اند. یکی از این روشها ادغام درس ریاضی با بازی است که اثر بخشی آن توسط محققینی از کشورمان مورد ارزیابی قرار گرفته است . در راستای تلاش برای علاقه مند کردن دانش -آموزان و درک مفاهیم و افزایش ماندگاری مطالب در ذهن آنها راههای خلاقانه ای وجود دارد، به عنوان نمونه ، قصه گویی یکی از موثرترین و جذابترین روشها است به گونه ای که اثری جادویی بر ذهن می گذارد و لذت آن در روح و روان انسان حس می شود. چنانچه تدریس دروس، خصوصا درس ریاضی با روشهای خلاقانه ای چون: قصه گویی ، بازی ، استعاره و استفاده از وسایل کمک آموزشی همراه باشد، یادگیری با معناتر، عمیق تر و کامل تری صورت می گیرد و در نتیجه مفیدتر خواهد بود.هدف از پژوهش حاضر علاقه مند کردن دانش آموزان پایه هفتم با روش داستان گویی و شعرخوانی به درس ریاضی است . در این پژوهش اطلاعات از طریق مطالعات کتابخانه ای و تهیه پرسشنامه جمع آوری شده است . علاوه بر نظر سنجی از طریق پرسشنامه در طول مدت انجام پژوهش رفتارهای دانش آموزان و تکالیف آن ها نیز به طور دقیق مورد بررسی قرار گرفت . سپس اطلاعات گردآوری شده طبقه بندی و مورد تحلیل قرار گرفت و منجر به ارائه راهکارهایی شد. در نهایت با به کارگیری راهکارهای ارائه شده در مدت کوتاه توانستم مشکلات یادگیری دانش آموزان در درس ریاضی را تسهیل و علاقه و انگیزه کافی برای یادگیری هرچه بیشتر ایجاد کنم .

کلیدواژه ها

داستان گویی ، شعرخوانی ، بازی ، ریاضی ، علاقمندی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.