ارتقای سلامت روانی جوانان در عصر فناوری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_2204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده نرجس حسینی چهارده

کارشناسی روانشناسی ، دانشگاه پیام نور، ایران، آستانه اشرفیه

چکیده

در عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات، سلامت روانی جوانان به یک چالش مهم تبدیل شده است . مصرف بیش ازحد فناوری، تصاویر نمایش داده شده در رسانه ها، و انتظارات اجتماعی می توانند تاثیرات منفی بر سلامت روانی آنان داشته باشند. این مقاله به بررسی اهمیت ارتقای سلامت روانی جوانان در دنیای فناوری پرداخته و راهکارهایی را برای افزایش آگاهی ، مدیریت مصرف فناوری، و ارتقاء سلامت روانی آنان معرفی می کند.در این راستا، آموزش بهداشت روانی در مدارس و خانواده، تنظیم الگوهای مصرف فناوری، ترویج فعالیت های جسمانی ، ایجاد ارتباطات اجتماعی سالم ، و استفاده هوشمندانه از فناوری به عنوان راهکارهای اصلی مطرح شده اند. این اقدامات با همکاری اجتماعی و حمایت موثر می توانند به افزایش سلامت روانی جوانان در مواجهه با چالش های فناورانه کمک کرده و زندگی جوانان را بهبود بخشند. تغییرات نظام زندگی ناشی از پیشرفت فناوری و تحولات اجتماعی در عصر حاضر، تاثیرات بسیاری بر سلامت روانی جوانان دارد. این تحقیق به بررسی چگونگی ارتقاء سلامت روانی جوانان در مقابل چالش هاوفرصت های محیط فناورانه می پردازد. مفاهیمی چون اعتیاد به فناوری، فشارهای اجتماعی مجازی، و نقش تربیتی خانواده در این زمینه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته اند.یافته های تحقیق نشان می دهد که افراد جوان با استفاده هوشمندانه از فناوری، می توانند از فرصت های ارتقای سلامت روانی بهرهمند شوند. به ویژه، توسعه مهارتهای مقابله با استرس، مدیریت زمان اینترنت ، و ارتقاء ارتباطات میان فردی از جمله پیشنهادات این تحقیق به منظور بهبود سلامت روانی جوانان است . همچنین ، نقش مثبت خانواده به عنوان پایه اصلی تربیت و توانمندسازی جوانان در مقابل چالش های فناورانه برجسته شده است . آگاهی ومشارکت والدین در تعاملات فناورانه کودکان و نوجوانان، می تواند از ایجاد تجربه مثبت و کاربردی از فناوری بهرهمند شده و به ارتقاء سلامت روانی آنان کمک کند. پیشنهادات نهایی این تحقیق شامل توسعه آموزشهای بهداشت روانی مخصوص به فناوری برای جوانان و والدین ، ترویج الگوهای مصرف بهداشتی از فناوری، و ایجاد فضاهای آموزشی مشترک برای والدین و فرهنگ ایجاد می شود تا در کنار یکدیگر بر سلامت روانی جوانان نظارتوحمایت کنند.

کلیدواژه ها

سلامت روانی ، جوانان، فناوری اطلاعات و ارتباطات، آموزش بهداشت روانی ، مصرف فناوری، تنظیم الگوهای مصرف، فعالیت جسمانی ، ارتباطات اجتماعی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.