کاربرد هوش مصنوعی در آموزش
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_2133
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 138
نویسندگان
ناحیه ۳ آموزش پرورش اهواز
چکیده
این مقاله با عنوان ،کاربرد هوش مصنوعی در آموزش ،به دنبال آن است که علاوه بر ذکر مفهوم هوش مصنوعی ، کاربرد و چگونگی استفاده از هوش مصنوعی را توضیح دهد .برای رسیدن به این مقصود ابتدا تعاریفی از هوش مصنوعی ارایه گردیده سپس کاربردش در آموزش برسی شده است . روش تحقیق از نوع مروری و کتابخانه ای است .با خواندن آن در می یابیم که هوش مصنوعی در کنار مزیت ها دارای معایبی هم می باشد که برخی از آنها در این مقاله بیان شده .همانطور که بیشتر ما میدانیم ،کاربرد هوش مصنوعی در بخشی از زندگی عادی شده است . مثلا از این تکنولوژی در سیستم های پارکینگ اتوماتیک ، سنسورهای هوشمند برای گرفتن عکس های دیدنی و دستیار شخصی استفاده می کنند البته این بخش کوچکی از کاربرد آن در زندگی ما انسانها است . امروزه بسیاری از دانشمندان و خالقان هوش مصنوعی در تلاش هستند تا کاربرد و مزیت های هوش مصنوعی را افزایش داده و زندگی را برای ما انسان ها اسوده تر کنند. در حال حاضر بسیاری از روندهای آموزشی با مشکلاتی روبه رو است . مشکلاتی مانند در نظر نگرفتن تفاوت افراد، تمرین کردن بر اساس ضعف ها، پیدا کردن استعدادها و ... باعث بی علاقه شدن بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان به آموزش می شود. هوش مصنوعی با استفاده از فناوری های متفاوت می تواند معلمان، اساتید و مدیران آموزشی را از این مشکلات آگاه کرده و برای آن به صورت دقیق راهحل ارائه دهد. کشورهای پیشرفته در حال تلاش هستند تا در بخش زیادی از فضای آموزشی خود از هوش مصنوعی استفاده کنند. از طرفی وقت و توان معلمان و مدیران آموزشی برای تعداد زیادی دانش آموز کافی نیست و آنها نمی توانند برای تک تک دانش آموزان فرصت زیادی را در نظر بگیرند اما با استفاده از هوش مصنوعی می توان تحول عظیمی در صنعت آموزش ایجاد کرد. از آنجایی که آموزش وپرورش هم متاثر از این تکنولوژی خواهد بود، برای بسیاری این نگرانی ایجاد شده که آیا هوش مصنوعی جایگزین معلمان می شود؟ آیا باید با هوش مصنوعی مقابله کرد یا نگران پیشرفت آن بود؟ به گفتن همین نکته در اینجا بسنده می کنیم که هوش مصنوعی نه تنها مسیر اشتغال معلمان را پر نمی کند، بلکه کاربردهای فراوانی در جهت ارتقای آموزش دارد. کافی است نحوه بهره گرفتن از این تکنولوژی را بدانیم و از آن برای افزایش بهرهوری و سرعت در طراحی و اجرای سیستم آموزشی استفاده کنیم . در ادامه این مطلب ضمن بیان کلیاتی درباره چیستی هوش مصنوعی و ماهیت آن در آموزش و پرورش، درباره کاربردهای آن گفته ایم .کلیدواژه ها
هوش مصنوعی، آموزش و یادگیری ، مزایا هوش مصنوعی ، معایب هوش مصنوعی ، ابزار اموزشمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.