بررسی ضرورت تحول در آموزش و پرورش در جریان جهانی شدن برنامه ریزی درسی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_2115
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 118
نویسندگان
دکترا ، زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه ارومیهاداره آموزش و پرورش شهرستان ارومیه، منطقه صومای برادوست، مدرسه اسماء هورسین
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی ضرورت تحول در آموزش و پرورش در جریان جهانی شدن برنامه ریزی درسی می باشد. این تحقیق با روش تحلیل محتوا و با رویکرد کیفی و به صورت علمی مروری انجام گرفته است و از طریق مطالعه کتابخانه ای - اسنادی بوده است . یکی از حیطه هایی که جهانی شدن در آن به سرعت در حال پیاده شدن است ، یادگیری و به طور اخص آموزش و پرورش است که به شناخت استعدادهای بالقوه دانش آموزان و ارزیابی دقیق آمادگی آنان برای یادگیری و مسئولیت پذیری در جامعه می پردازد. امروزه یکی از نمادهای تاثیر پدیده جهانی شدن بر تعلیم و تربیت ظهور پارادایم تعلیم و تربیت و یادگیری جهانی است . چرا که جهانی شدن، قدرت تغییر در ساختار، برنامه درسی ، روش های آموزشی ، ابزار و فنون یادگیری ، نگرش ها و حتی زمان و مکان یادگیری را که نظام های آموزشی در آن قرار دارند، داراست . تغییر نظام آموزشی در عصر جهانی شدن و وجود شکاف های موجود یعنی ناتوانی دولت ها در مدیریت همه جانبه و عدم انعطاف نظام آموزشی سنتی در پاسخگویی به نیاز های متغیر را به عنوان یک الزام ایجاد کرده است . پدیده جهانی شدن از موضوع های بحث برانگیز روز جهان به شمار می رود. پدیدهای که در تصمیم گیری ها و فعالیت های اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی انسانها نقش تعیین کنندهای دارد و مرزهای جغرافیایی را به حداقل کاهش می دهد و علاوه بر کالا و خدمات، افکار و دانش بشری نیز آسانتر و بی حد و مرزتر از گذشته مبادله می شود. جهانی شدن همانند بسیاری از پدیدههای جهانشمول در اغلب حوزهها مورد توجه قرار گرفته است . یکی از حیطه هایی که جهانی شدن در آن به سرعت در حال پیاده شدن است ، یادگیری و به طور اخص آموزش و پرورش است که به شناخت استعدادهای بالقوه دانش آموزان و ارزیابی دقیق آمادگی آنان برای یادگیری و مسئولیت پذیری در جامعه می پردازد.کلیدواژه ها
آموزش و پرورش، جهانی شدن، بین المللی سازی ، برنامه درسیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.