اصلاح رفتار پرخاشگری: یک مطالعهی اقدام پژوهی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_2097
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 132
نویسندگان
کارشناسی ارشد، زبان و ادبیات فارسی اداره آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، ناحیه یک
چکیده
چنانچه معلم بتواند به موقع مشکلات دانش آموزان خود را شناسایی کند و ریشه ی مشکل را بیابد، می تواند با انتخاب بهترین راهکار درصدد از میان برداشتن آن برآید. پرخاشگری از شایع ترین اختلالات رفتاری در مدارس است که معلمان می توانند با توانایی های خود برای مرتفع ساختن آن در بین کودکان دبستانی اقدام نمایند. پژوهش حاضر با هدف اصلاح رفتار پرخاشگری یکی از دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی به روش اقدام پژوهی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ و در شهرستان زاهدان (مرکز استان سیستان و بلوچستان) انجام گرفته است . اقدام پژوه با تشخیص این مساله ، با ارائه ی راهکارهایی مانند: فعال کردن دانش آموز در فعالیت های کلاس و مدرسه ، سوق دادن و تشویق دانش آموز به سوی خوب بودن، تماس با والدین و پیگیری وضعیت دانش آموز و بررسی مشکلات عاطفی و خانوادگی ، ایجاد هیجانات مثبت و فضای شاد در کلاس، آموزش روشهای درست ارتباط با دیگران و عضویت در گروههای کلاسی ، سعی در تغییر وضع موجود و حل مساله نمود. نتایج پژوهش نشان می دهد که پرخاشگریهای دانش آموز نسبت به هفته های اول سال تحصیلی بسیار کمتر شده است .. او قادر است که در هنگام مواجهه با رفتارهای گوناگون از طرف دیگران چگونه برخورد کند. به دلیل مسئولیت هایی که به او در مدرسه داده شده، از غیبت ها و پرخاشگریهای او کاسته شده است .کلیدواژه ها
پرخاشگری، دانش آموز، اصلاح رفتار، اقدامپژوهی .مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.