عوامل موثر در موفقیت معلمان در آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_2084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 31
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مرادقلی

کاردانی عمران و نقشه برداری مسیر ،دانشگاه علمی کاربردی

چکیده

تاریخ نشان داده است که میان شرایط اجتماعی و تکامل اندیشه روشنفکران تاثیر متقابلی حکمفرماست . معمولا یک روشنفکر حساس و ساده در یک محیط غیر انسانی احساس خفگی می کند و علیه نا برابری واستثمار دست به طغیان می زند. او با نیروی اندیشه اش که از طریق سخن گفتن و نوشتن بیان می شود علیه سیستم فاسد جامعه اش اعلان (جهاد)می کند. واضح است که این وظیفه چندان ساده به نظر نمی رسد چرا که متضمن رویارویی شدید میان یک سیستم پر قدرت مادی و یک اندیشه به ظاهر ضعیف است . با همه اینها صحیفه تاریخ پر صفحه بشریت نمونه های بسیاری را شاهد است .که دراین رویارویی ها یک اندیشه تنها هنگامی که قادر به بسیج تودهها گردد.همه سدها وموانع از سر راه برداشته وبر بزرگترین قدرت مادی نهفته دریک انسان یا یک سیستم نیرومند غلبه می کند و تقریبا همه ی ملت ها دارای یک چنین مردان با نفوذ اندیشمندی در میان خود بوده اند. ایران با فرهنگ و تمدن قوی و با شکوه خود اندیشمندانی به جهان تقدیم کرده است که نه تنها بر ایرانیان بلکه بر اندیشه بشریت تاثیر عمیقی بر جای گذاشته اند.نظام آموزش و پرورش نسبت به سرنوشت کودکان، رشد و تکامل موفقیت آمیز آنان و جایگاه آنها در جامعه علاقه مند و نگران است و انتظار دارد دانش آموزان در جوانب گوناگون، اعم از ابعاد شناختی و کسب مهارت و توانایی ها و نیز در ابعاد عاطفی و شخصیتی ، آنچنان که با ید پیشرفت و تعالی یابند . ما شاهد این هستیم که معلمان تازه نفس اغلب همانطور رفتار می کنند که معلمانشان با آنها رفتار می کردند و این کار اشتباه است . اگر این رفتار ادامه داشته باشد، دانش آموزان به صورت انفعالی تربیت می شوند و معلمان با ید این را بدانند که اگرواقعا خیر و صلاح دانش آموزان را می خواهند؛ به جای اینکه به آنها ماهی بدهند، ماهی گیری را یادشان بدهند و یا به تعبیر دیگر از شهید مطهری : (من ستایشگر معلمی هستم که اندیشیدن را به من آموخت ، نه اندیشه ها را). مطالعات نشان می دهد که برنامه های آموزشی فعلی در پرورش اندیشیدن، پرسشگری و درست انتقاد کردن کارایی مطلوبی ندارند.

کلیدواژه ها

موفقیت ، خلاق ، آموزش و پرورش ، معلم ، تدریس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.