بررسی اشعار کتب فارسی دبستان بر اساس ساحت های شش گانه تربیتی سند تحول بنیادین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_2043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 473
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره وهم آزاد

کارشناسی ارشد، برنامه ریزی آموزشی ، آذربایجان شرقی ، مراغه

زهرا ابراهیم پور

کارشناسی ،روانشناسی ، آذربایجان شرقی ، مراغه

فاطمه کاسب پور

سطح دو، حوزه علمیه ، آذربایجان شرقی ، مراغه

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان توجه به ساحت های شش گانه تربیتی در سند تحول در کتب فارسی ابتدایی (۱۴۰۳ - ۱۴۰۲) و ارزیابی انطباق محتوای این کتب با ساحت های یاد شده در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است . ابتدا با توجه به هدف های سند تحول بنیادین در پایه دهم ، مولفه های مربوط به هر ساحت را جستجو و سپس تبیین و بررسی کرده ایم . در بحث ضرورت تحقیق باید بیان کنیم که در برنامه ریزی درسی جمهوری اسلامی ایران درس زبان و ادبیات فارسی و کتب آن به عنوان وسیله ای حیاتی برای انتقال زبان رسمی ، ملی ، میهنی کشور محسوب می شود. از سویی دیگر درس زبان و ادبیات فارسی در کتب ابتدایی همواره یکی از اصولی ترین دروس به حساب می آید. از سویی دیگر شعر در انواع منظوم و غیر منظوم آن در ادبیات فارسی از اهمیت بسیاری برخوردار است .پرسش هایی که در این پژوهش باید به آنها پاسخ داده شود عبارتند از: ۱. در اشعار کتب فارسی خوانداری دوره ی دبستان چه میزان به ساحت های شش گانه تربیت توجه شده است .؟ ۲. اشعار کدام کتاب بیشترین میزان توجه و کدام کتاب کمترین میزان توجه را به ساحت های شش گانه تربیت داشته است ؟ بدین منظور ابتدا هر یک از ساحت های تربیت مورد تبیین قرار گرفته اند؛ بدین صورت که برای ساحت »اعتقادی ، عبادی و اخلاقی « ۹ مولفه ، برای ساحت »تربیت اجتماعی و سیاسی « ۲۰ مولفه ، برای ساحت »تربیت زیستی و بدنی « ۵ مولفه ، برای ساحت زیبایی شناختی و هنری ۹ مولفه ، برای ساحت تربیت »اقتصادی و حرفه ای « ۵ مولفه و برای ساحت »تربیت علمی و فناورانه « ۹ مولفه استخراج و تدوین گردید . نتایج پژوهش با استفاده از شاخص های آمار توصیفی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته اند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که درمجموع »۱۹۲« مرتبه به ساحت های شش گانه تربیت توجه شده است و از میان ساحت های شش گانه ، مصادیق بیشتری از مولفه های ساحت اعتقادی ، عبادی و اخلاقی دیده می شود.

کلیدواژه ها

ساحت های شش گانه تربیت ، اشعار کتب ابتدایی ،سند تحول بنیادین ، ابتدایی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.