نقش رسانه های جمعی در شکل گیری ارتباط موثر بین خانواده و مدرسه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_2033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور شفیعی

اداره ی کل آموزش وپرورش استان زنجان، شهرستان خدابنده، منطقه افشار

چکیده

گسترش روزافزون اجتماعات مجازی در عصر جهانی شدن و همه گیری رسانه های نوین سبب یک جابجایی محسوس در مرجع تفکر و شناخت (شناخت شناسی ) در بین کاربران فضای مجازی از فرهنگ سنتی خانواده محور به سمت جامعه شبکه محور شده است ؛ دیگر همانند گذشته تنها مرجع دانش و شناخت و به تبع آن جامعه پذیری افراد رسانه ها و نظام آموزشی مبتنی برکتابت و خانواده، ...نیستند، از ویژگیهای مهم دنیای امروز، ظهور و توسعه فراوان رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی و اثرگذاری بر ارتباطات انسانی است . در این میان، رسانه های تصویری بیشترین تاثیر فرهنگی را دارند. یکی از کانونهایی که می تواند از وسایل ارتباط جمعی به ویژه رسانه های تصویری اثر بپذیرد، نهاد ارزشمند خانواده است . و در مجموع رسانه های ارتباطی ، خواه برای آموزش و تعلیم ، برنامه ریزی شده باشند و خواه نشده باشند ، آموزش دهنده اند. زیرامردم همواره از آن ها تاثیر می پذیرند و می آموزند رسانه ها فراهم آورنده ی دانش و شکل دهنده ی ارزش ها هستند.اگر مستقیما به کار گرفته شوند، می توانند نگرش ها یا مهارت های خاصی را توسعه دهند . هنگامی که وظایف آموزشی ویژه ای بر عهده ی نظام های ارتباطی خواه عامدا بکار گرفته شوند و خواه بر اساس ماهیت ذاتی خویش عمل کنند ، بعنوان نظام های آموزشی موازی برای شهروندان در کنار آموزش مدرسه ای و به ویژه آموزش مادام العمر نقش عمده ای ایفا می کنند و اغلب با آنها بسیار بیشتر و آسانتر ارتباط برقرار می کنند. مقاله حاضر که به شکل مروری و با استناد به منابع کتابخانه ای به جمع آوری اطلاعات پرداخته است بیان می کند که رسانه ها به تصورات افراد از محیط شکل می دهند؛آنها می توانند با ارائه تصویری زشت ویا زیبا از جامعه میزان اعتماد در بین مخاطبان خود را افزایش و یا کاهش دهند.رسانه ها به شکل گیری الگوهای کنش در بین مخاطبان کمک می کنند.این الگوهای کنش به افراد کمک می کنند تا در موقعیت های مختلف دست به کنش بزنند و این در محیط خانواده و فرزندان اهمیت ویژه دارد.

کلیدواژه ها

رسانه های جمعی ، شکل گیری ، ارتباط موثر، مدرسه ، خانواده .

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.