بررسی وظیفه و نقش معلم بر تربیت اخلاقی و دینی از منظر اسلام در نظام آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_1949
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا کناری زاده

کارشناسی ، علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیاناداره آموزش و پرورش ، آموزشگاه پاسداران انقلاب اسلامی

زینب محمدی

کارشناسی ، آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان۲اداره آموزش و پرورش ، آموزشگاه بلال زیکدف

چکیده

از میان تمامی عوامل آموزشی و تربیتی ، نقش معلم به عنوان مهم ترین عامل نظام تعلیم و تربیت ، جایگاه و اهمیت بسزایی دارد. معلم در رشد و پرورش دانش آموزان، نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. تمامی فعالیتهای معلم ، مانند شناخت فرآیند رشد کودکان و نوجوانان، شیوه های تدریس و علاقه مندی به رشته تدریس خود، از عواملی هستند که در آموزش و پرورش دانش آموزان، دخالت زیادی دارند .معلم مهمترین عامل نظام آموزشی است و نقش تربیتی و آموزشی او در هدایت دانش آموزان، بسیار بارز و قابل توجه است . در تربیت اسلامی نیز نقش و رسالت معلم منحصر به فرد است و سفارشات اکیدی در خصوص ویژگیهای اخلاقی ، اهمیت جایگاه و نقش و خطیر بودن وظیف های که بر عهده دارد شده است و احادیث و روایات و نظریات فراوانی در این باب وجود دارد.نتایج نشان می دهد که به رغم تقسیم کار در نظام تعلیم و تربیت مدرن، نقش معلم در تربیت دینی دانش آموزان نه تنها کاهش نیافته ، بلکه به دلیل هجوم انواع فرهنگ های نامطلوب بر اذهان و افکار نسل جدید، این نقش برجسته تر و وظیفه معلم سنگینتر شده است ؛ زیرا آینده ی یک جامعه و امت در دست معلم است . اگر او نتواند افراد مفید و هماهنگ با اهداف جامعه تربیت کند، یک ملت را به تباهی میکشاند. نظارت و مراقبت مستمر از دانش آموز باید در تمام مراحل وجود داشته باشد تا تلاش های معلم و دانش آموز به نتیجه برسد. همکاری و هماهنگی تمام معلمان و به کارگیری اصول تربیت ضروری است . هماهنگی و هم عقیده بودن همهی معلمان ضمن تایید حق بودن دین اسلام موجب یاد آوری و تکرار آموزه ها نیز می شود. در صورتی که معلمان در جهت تربیت دینی دانش آموزان با یکدیگر همانگ نباشند یا اصول تربیت را به درستی بکار نگیرند، موجب تنفر دانش آموز از دین می شود.

کلیدواژه ها

معلم - دانش آموز -تربیت اخلاقی و دینی - آموزه های اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.