اثر بخشی روان درمانی مثبت نگر بر انسجام روانی و سازگاری اجتماعی فرزندان طلاق

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_1865
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کورکی

دکتری تخصصی روانشناسی، دانشکده علوم پزشکی سیرجان، سیرجان، ایران.

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی روان درمانی مثبت نگر بر انسجام روانی و سازگاری اجتماعی نوجوانان تک والد( فرزندان طلاق) شهرستان سیرجان بود. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه مورد مطالعه دختران متوسطه اول شهرستان سیرجان بود. ۳۰ نفر از نوجوانان دختر تک والد(فرزندان طلاق) پس از جذب از طریق فراخوان به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش به مدت ۸ جلسه ۶۰ دقیقه ای تحت آموزش با پروتکل روان درمانی مثبت نگر رشید، سلیگمن و پارکز(۲۰۰۶) قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه حس انسجام آنتونوسکی (۱۹۸۷) و پرسشنامه سازگاری اجتماعی کالیفرنیا( ۱۹۵۳) بود. برای تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چند متغیری (مانکوا) و تحلیل کوواریانس تک متغیری (آنکوا) استفاده شد. یافته ه ای پژوهش بیانگر اثربخشی روان درمانی مثبت نگر بر انسجام روان ی و همچنین سازگاری اجتماعی نوجوانان تک والد( فرزندان طلاق)گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در مرحله پس آزمون بود(۰۱/۰.(P< روان درمانی مثبت نگر بدلیل تاکید بر نقاط قوت و کمک به افراد در یافتن معنا در سختی های زندگی می تواند انسجام روانی افراد را افزایش دهد و انسجام روانی بدلیل ایجاد توانایی مدیریت استرس و درک معناداری زندگی نیز سازگاری اجتماعی افراد را بهبود می بخشد. نتایج این پژوهش اطلاعات مفیدی درخصوص استفاده از این رویکرد روان درمانی در زمینه مشا وره فرزندان طلاق فراهم می کند. بنابراین مشاوران و روانشناسان می توانند از مداخله روان درمانی مثبت نگر در زمینه مشاوره نوجوانان استفاده کنند.

کلیدواژه ها

روان درمانی مثبت نگر، انسجام روانی ، سازگاری اجتماعی ، فرزندان طلاق.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.