بررسی رابطه بین فراشناخت و بهزیستی مدرسه : نقش واسطه ای هیجانات تحصیلی و کمک طلبی تحصیلی در دانش آموزان مقطع ابتدایی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_1849
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 164
نویسندگان
کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه پیام نور واحد ارومیه
کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه پیام نور واحد ارومیه
کارشناسی روانشناسی عمومی دانشگاه پیام نور واحد مهابا د
کارشناسی جغرافی ای انسانی دانشگاه پیام نور واحد ارومیه
کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز
چکیده
هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش واسطه ای هیجانات تحصیلی و کمک طلبی تحصیلی در رابطه بین فراشناخت و بهزیستی مدرسه است . روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری تمامی دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان ارومیه در سال تحصیلی ۱۴۰۲؛۱۴۰۳ بود که از میان آن ها با استفاده از روش خوشه ای چند مرحله ای تعداد ۴۵۶ نفر انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها از مقیاس نظریه تلویحی هوش عبدالفتاح ویتس ، پرسشنامه باورها فراشناختی ، مقیاس شرم و گناه، پرسشنامه کمک طلبی تحصیلی و مقیاس بهزیستی مدرسه کاپلان و ماهر استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزارهای SPSS وAMOS استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد باور هوشی افزایشی و دانش فراشناخت با واسطه گری هیجانات تحصیلی اثری غیرمستقیم و مثبت بر پذیرش کمک طلبی تحصیلی و اثری غیرمستقیم و منفی بر اجتناب از کمک طلبی تحصیلی داشت . هیجان تحصیلی امید و گناه با واسطه گری اجتناب از کمک طلبی تحصیلی ، اثری غیرمستقیم و مثبت بر بهزیستی مدرسه داشت . در حالی که ، هیجان شرم با واسطه -گری اجتناب از کمک طلبی تحصیلی ، دارای اثری غیرمستقیم و منفی بر بهزیستی مدرسه بود. همچنین باورهای هوشی و دانش فراشناخت با واسطه گری هیجانات تحصیلی و اجتناب از کمک طلبی تحصیلی دارای اثری غیرمستقیم بر بهزیستی مدرسه بود. با توجه به نتایج پژوهش حاضر شناخت و توجه مسئولین آموزش و پرورش نسبت به باورهای دانش آموزان در مورد توانایی خود، دانش فراشناختی آنها، ماهیت عملکردی هیجانات و اثرگذاری رفتارهای خودتنظیمی بر بهزیستی مدرسه در جهت اتخاذ مداخلات موثر تربیتی و آموزشی از ضروریات نظام آموزشی محسوب می شود.کلیدواژه ها
کمک طلبی تحصیلی ، فراشناخت ، بهزیستی مدرسه ، هیجانات.مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.