چگونه توانستیم مهارت خوب دیدن و خوب شنیدن را در دانش آموزان پایه اول دبستان تقویت کنیم ؟
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_1821
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 384
نویسندگان
کارشناسی ، علوم تربیتی ، آموزش و پرورش خراسان رضوی
کارشناسی ، مطالعات اجتماعی ، آموزش و پرورش خراسان رضوی
چکیده
هدف از اقدام پژوهی حاضر این موضوع است که »چگونه توانستیم مهارت خوب دیدن و خوب شنیدن را دردانش آموزان پایه اول دبستان تقویت کنیم ؟.« روش پژوهش به صورت اقدام پژوهی (پژوهش در عمل ) است . نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که پس از این که اطلاعاتی در زمینه چگونگی اجرا و نتایج فعالیت های خود جمع آوری نمودیم و با توجه به انتقادات و پیشنهادهای همکاران و جلساتی که با اولیای دانش آموزان داشتیم سعی نمودیم کم و کاستی ها را جبران کنیم و آنطور که شواهد امر نشان می داد، فعالیت های انجام شده مناسب و قابل قبول بود. هر چند ضعف هایی در آن نهفته بود ولی قابل برطرف کردن بود. به هر حال انگیزه ای هم در دانش آموزان و هم والدین به وجود آورد که همگی از آن لذت بردند. صدای همهمه و هیاهوی شاد کودکان همچنان به گوش می رسد. معلم ها در حیاط در راهروها در کلاس و از پشت پنجره ها حرکات و فعالیت های دانش آموز خود را مشاهده می کنند. اینان کودکان یک روستا هستند که با کمی توجه کمی مطالعه و کمی صرف وقت خواهند توانست مولدترین و آزاده ترین و برجسته ترین سازندگان کشور خود باشند و ثمره تلاش و توجه مربیان خود را به صورت هدیه ای ارزشمند به نسل های آینده انتقال دهند. اگر به فعالیت های خلاقانه بیشتر توجه شود تحولی در کارها و کلاس های درس ایجاد خواهد شد که می تواند آموزش و یادگیری را تسهیل نموده و دریچه ای به سوی ناشناخته ها باز کند. همکاران باید با اصول و روش های مختلف تدریس بیشتر آشنا شوند و شیوه های سنتی را کنار بگذارند. حال که شعار دانش آموز محوری را اساس کار خود قرار داده ایم باید ذهن و عمل دانش آموزان را توام به کار گرفته و آن ها را تقویت نماییم زیرا محیط ها و فضاهای بی روح و کسل کننده و یکنواخت کلاس مانع رشد و خلاقیت کودکان می شود. معلمان می توانند بدون صرف هزینه های زیاد مجموعه ای از مطالب و مواد آموزشی را فراهم نمایند که در خلاقیت دانش آموزان تاثیر داشته باشد. کودکان زمانی از مواد آموزشی به شکل بدیع و خلاقانه استفاده می کنند که خود در انتخاب سازماندهی تهیه و نظم و ترتیب دادن به آن ها نقش فعال داشته باشند. برای کودکان دست زدن به کار خلاقانه بدون برخورداری از یک منبع الهام ملموس بس دشوار است . پس وظیفه مدرسه پرورش مهارت های دیداری و شنیداری و تفکر منطقی و اندیشه ورزی دانش آموزان است . این امر ممکن نمی شود مگر در سایه آموزش درست و دقیق و اثر بخش و ایجاد باور و گرایش به سوی عمل و تفکر که البته باید در جریان تدریس و یادگیری صورت گیرد.کلیدواژه ها
مهارت خوب دیدن و خوب شنیدن، پایه اول، اقدام پژوهیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.