شیوه های روش تدریس مطلوب در کلاس درس با تکیه بر روش های آموزشی نوین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_1804
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه مشهدی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه آزاد رامهرمز

سعیده شمشیری

کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد بهبهان

مریم منصورپور

کارشناسی حرفه ای تربیت مربی پیش دبستانی علمی کاربردی واحد ۲مازندران

چکیده

تدریس یکی از مهمترین عوامل موفقیت در فرآیند یادگیری است . روشهای تدریس مطلوب، با توجه به پیشرفت های علمی و فناوری ، به دنبال ارتقاء کیفیت فرآیند آموزشی و افزایش توانمندی های دانش آموزان هستند. تدریس کاری تجربی و ابتکاری است و خود همکاران در این عرصه ی بسیار مهم و حساس دست به نوآوری و ابداع زده و برای آموزش محتوای جدید، از شیوه های مناسب و نو استفاده می کنند، لکن نباید فراموش کرد که در تدریس ، بعضی اصول و ضوابط علمی وجود دارد که رعایت آنها در فرایند تدریس ، نظم و جهت گیری درست ایجاد کرده و تحقق هدف های مورد انتظار را تضمین می کند. یکی از آن اصول، هماهنگی هدف ها و روش های تدریس انتخاب شده است . نوع هدف های آموزشی است که نوع روش تدریس را تعیین می کند. به عنوان مثال، اگر قصد داریم دانش آموزان از طریق فهم مفاهیم به توانایی بررسی و تجزیه و تحلیل موارد اجتماعی برسند، باید از روش های آموزش »تحقیق گروهی « و »استدلال استقرایی « استفاده کنیم . اگر هدف ما این است که دانش آموزان خود مفاهیم را درک کنند و به تمایز مفاهیم با یکدیگر پی ببرند، لازم است از روش »درک مفهوم« بهره بگیریم . همچنین اگر می خواهیم دانش آموزان به توانایی های خودشان آگاهی یابند و برای رشد خود فعالیت کنند، باید از روش هایی مانند »تدریس غیرمستقیم « و »افزایش آگاهی « استفاده کنیم . به طور کلی هدف های آموزشی یکی از ملاک های انتخاب روش های تدریس است . در این مقاله ، به بررسی روشهای تدریس مطلوب با تکیه بر روشهای آموزشی نوین پرداخته می شود. این روشها از جمله معاصرترین روشهای آموزشی هستند که بر اساس تجارب و تحقیقات علمی به منظور ارتقاء فرآیند یادگیری و ایجاد ارتباط عمیق تر بین معلم و دانش آموزان توسعه یافته اند.

کلیدواژه ها

روشهای ،تدریس مطلوب ،کلاس درس،آموزشی نوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.