بررسی رابطه بین انسجام خانوادگی با کفایت اجتماعی در دانش آموزان پسر شهرستان ایوان غرب درسال تحصیلی ۱۴۰۰۱۴۰۱
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_1742
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 166
نویسندگان
کارشناسی برق قدرت، دانشگاه ایوان غرب، ایلام
چکیده
با توجه به نقش خانواده بر فرزندان و همچنین سیرتحولاتی که افراد از کودکی تا بزرگسالی دارند و مرحل رشد همراه با تغیرات شناختی و عاطفی است و به نظر می رسد که انسجام خانواده تاثیر بسزایی بر خصوصیات و عملکرد فرزندان از جمله موضوع کفایت اجتماعی دارد، زیرا اگر فرزندان احساس کنند مورد پذیرش والدین هستند، قوانین ، انضباط و سلسله مراتب خشک و غیر قابل تغییر بر فضای خانه حکم فرما نیست و در رویارویی با مسائل مختلف نظر آن ها به عنوان یکی از ارکان تصمیم گیری در خانواده محسوب می شود، آن ها با اشتیاق در حل مسائل مشارکت می ورزند و از رویارویی با مسائل چالش انگیز نمی هراسند و در نهایت به درجه ای از کفایت اجتماعی خواهند رسید. طرح پژوهش فعلی با هدف بررسی انسجام خانواده در سنجش میزان کفایت اجتماعی دانش آموزان از نوع توصیفی -همبستگی است . جامعه آماری شامل دانش آموزان پسر شهر ایوان غرب سال تحصیلی ۱۴۰۰۱۴۰۱ می باشد. برای اندازه متغیرها از پرسشنامه کفایت اجتماعی توسط فلنر (۱۹۹۰) و مقیاس همبستگی و انسجام خانوادگی استفاده شد. در این پژوهش علاوه بر استفاده از روشهای توصیفی (برآورد شاخص های آماری ) و روشهای استنباط آماری نیز t) مستقل وآزمون مانوا)، همچنین جهت تجزیه و تحلیل دادهها از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین انسجام خانوادگی و مولفه های مختلف آن با کفایت اجتماعی رابطه منفی معنی داری وجود دارد.کلیدواژه ها
انسجام خانوادگی ، کفایت اجتماعی ، خانواده های همبسته ، نوجوانیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.