تاثیر علوم انسانی در تغییر اقلیم بر خشک شدن دریاچه ارومیه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_1734
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خسروی

دانشجوی دکتری گرایش آب و هواشناسی ، دانشگاه حکیم سبزواری

مختار کرمی

دکتری استادیار دانشکده جغرافیا و علوم محیطی ، دانشگاه حکیم سبزوار

چکیده

کهن ترین تمدن ها در کنار رودخانه ها و تالاب ها شکل گرفته اند و ارزش ها و کارکردهای متنوع تالاب ها همواره باعث بهبود کیفیت محیط های طبیمی و زندگی جوامع انسانی بوده است و بی شک ارزش تالاب ها و کارکردهای بی بدیل آن بر کسی پوشیده نیست . از جمله سامانه های محیطی متاثر از تغییر اقلیم ، منابع آب است . که به دلیل حساسیت و تاثیر پذیری از تغییرات و نوسان های اقلیم از اهمیت زیادی برای مطالمه برخوردار است . دریاچه ارومیه نیز به عنوان نگین سرزمین ایران و خطه آذربایجان از این امر مستثنی نبوده است و علاوه بر کارکردهای ویژه زیست محیطی در سطح ملی و بین المللی ، دارای پیوندهای عمیق فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی با مردم منطقه است . بین تغییر اقلیم و تغییرات اقلیمی از نظر علمی تفاوت وجود دارد. واژه تغییرات اقلیمی یا نوسانات اقلیمی به تغییرات آب وهوایی حول مقدار متوسط اطلاق می شود. این تغییراتکه نسبتا کوتاه مدت موضعی می باشند نمایانگر روند گرمایش یاسرمایش نبوده و از سالی به سال دیگر متفاوتند. تغییر اقلیم یک پدیده اتمسفری اقیانوسی ناشی از افزایش گازهای گلخانه ای بوده که باعث گرم شدن زمین و تغییر رفتارهای هیدرلوژیکی برخی مناطق جهان می گردد. افزایش بی رویه جمعیت همگام با رشد شهرها و گسترش سیستم های ارتباطی ، صنعت و حمل و نقل به طور قطع آلودگی هوا را در بردارد. در سده اخیر گسترش فعالیت های صنعتی و بالارفتن مصرف انرژی فشار فزاینده ای را بر لایه های مختلف ، اتمسفر سبب شده است . موضوعات آلودگی هوا، باران های اسیدی ، تخریب لایه ازن و تغییرات آب و هوایی اکنون در سراسر جهان مطرح می باشد.

کلیدواژه ها

دریاچه ارومیه ، تغییر اقلیم ، خشکسالی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.