مشارکت دانش آموزان در یادگیری وتاثیر آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_1724
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد برخوردار

آموزش و پرورش سیستان و بلوچستا ن

مهدیه میر

آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان

افسانه میر

آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان

فاطمه صوفی

آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان

مهناز شالی بر

آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان

چکیده

در دهه های اخیر، با پیشرفت تکنولوژی ورود گسترده ی تکنولوژی به حوزههای مختلف زندگی ، آموزش و یادگیری نیز به شکل های متنوع و نوآورانه تری جلب توجه کرده است . یکی از این شیوههای نوین یادگیری ، یادگیری سیار است که توسط ابزارهای هوشمند متنقل امکانپذیر شده و به یادگیرندگان فرصت می دهد تا به صورت فعالانه و در محیط های مختلف به یادگیری بپردازند.مشارکت دانش آموزان یعنی وارد کردن دانش آموزان به طور فعال و موثر در فرایند آموزش و یادگیری . این مفهوم بر این اصل تاکید دارد که دانش آموزان نه تنها باید گیرندهی اطلاعات و دانش باشند، بلکه باید در فرایند آموزشی نقش فعالی داشته باشند و شرکت کنند.مشارکت دانش آموزان می تواند به چندین شکل صورت بگیرد، از جمله :مشارکت در انتخاب موضوعات: این امکان را به دانش آموزان می دهد که موضوعات و پروژههایی که می خواهند بررسی کنند یا ارائه دهند، را انتخاب کنند.مشارکت در فعالیت های کلاسی : دانش آموزان می توانند در فعالیت های گروهی ، بحث ها و تمرین های عملی در کلاس شرکت کنند.مشارکت در ارزیابی : دانش آموزان می توانند در فرایند ارزیابی خودشان شرکت کنند و به تحلیل عملکرد خود بپردازند.مشارکت در تصمیم گیری : این مفهوم به دانش آموزان این امکان را می دهد که در تصمیم گیری های مربوط به فرایند آموزشی و یادگیری شرکت کنند. با ایجاد فرصت های مشارکت برای دانش آموزان، آنها احساس می کنند که مهم و ارزشمند هستند و انگیزه بیشتری برای یادگیری و شرکت در فرایند آموزشی پیدا می کنند. این مشارکت از دیدگاه روانشناسی نیز به تقویت احساس اعتماد به نفس ، مهارتهای اجتماعی و توانایی های تفکر انتقادی دانش آموزان کمک می کند.

کلیدواژه ها

یادگیری ، مشارکت دانش آموزان، معلمان و دانش آموزان،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.