بررسی توسعه فناوری اطلاعات در اموزش عالی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_1708
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم محسن زاده

کارشناس اموزش ابتدایی

طیبه الهامی

کارشناس اموزش ابتدایی

فاطمه الهامی

کارشناس اموزش ابتدایی

چکیده

توسعه فن آوری اطلاعات تاثیر جدی بر موسسات آموزش عالی در قرن بیست و یکم گذاشته است . روند توسعه این فن آوری در موسسات آموزش عالی جهان قابل ملاحظه بوده است . در ایران نیز با درک چنین ضرورتی گامهای مثبتی در این زمینه برداشته شده است . با این وجود، آموزش عالی کشور در راستای گسترش هر چه بیشتر این فن آوری با چالش هایی مواجه است .فناوری اطلاعات و ارتباطات این ادعا و بلکه توان را دارد که طی یک برنامه مدون و با تغییر در ساختار و روش های آموزش عالی وتولید محتوای الکترونیکی از هزینه ها بکاهد و کیفیت را افزایش دهد و محصولات نظام های آموزشی را با نیاز های جامعه هماهنگ و منطبق نماید و در جهت کاربردی نمودن آموزش مجازی وتولید محتوای اموزش عالی قدم بردارد.بسیاری از مشکلاتی که امروزه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور با آن مواجه است از قبیل کمبود بسترهای فرهنگی ، کمبود نیروی انسانی ماهر، آشنا نبودن با زبانهای خارجی ، پایین بودن انگیزه وروحیه جست وجو و کاوشگری ، فقدان گرایش به کار و تلاش و عمل و در یک کلمه ، کاهش توانمندی های مهارت های زندگی ، ناشی از ناتوانی نظام آموزش و پرورش سنتی در پاسخگویی به نیازهای جامعه در حال تغییرو تحول است . نوآوری در روش های تدریس و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدارس موجب توسعه یادگیری مشارکتی دانش آموزان، تقویت روحیه جست و جوگری و پژوهش ، کاربردی نمودن آموزش، فراهم نمودن زمینه آموزش و یادگیری مادام العمر می شود . هزینه بر بودن استفاده از فناوری و اطلاعات و توسعه آن با میانگین نظری تفاوت معناداری نداشته و لذا چالش بودن آن در توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش عالی در سطح متوسط است . نتایج آزمون فریدمن نشان داد که بیشترین چالش در توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش عالی مربوط به ضعف فرهنگ سازی در جهت آشنایی و کاربرد فناوری و اطلاعات و کمترین آن مربوط به هزینه بر بودن استفاده از فناوری و اطلاعات و توسعه آن است .پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی تحلیلی بوده و با توجه به ماهیت موضوع، جمع آوری اطلاعات آن با استفاده از روش کتابخانه ای و به شکل اسنادی و شبکه اینترنت انجام گرفت . هدف از این پژوهش نقش بررسی چ توسعه فناوری اطلاعات در اموزش عالی است .

کلیدواژه ها

اموزش عالی -فناوری اطلاعات-آموزش-تکنولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.