رابطه باورهای دینی و بهداشت روانی دانش آموزان متوسطه دوم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_1531
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد ملکیان

کارشناسی آموزش ابتدایی

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین باورهای دینی با بهداشت روانی دانش آموزان متوسطه دوم انجام شد. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی از لحاظ ماهیت توصیفی و از نظر روش همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان متوسطه دوم شهرستان بهشهر به تعداد ۴۴۶۹ نفر بود مطابق با جدول تعیین حجم نمونهکرجسی و مورگان ۳۵۴ نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر حسبجنسیت دختر: ۱۵۶ نفر و پسر: ۱۹۸ نفر( انتخاب شدند. ابزار اندازه گیریپرسشنامه های استاندارد باورهای دینی و بهداشت روانی بود. با بهره گیری از نرمافزار SPSS و در سطح معنی داری ۰٫۰۵ یافته ها نشان داد. رابطه معنی داریبین باورهای دینی با بهداشت روانی دانش آموزان وجود دارد. هم چنین بین باورهایدینی با شکایتهای جسمانی، اضطراب، ناسازگاری اجتماعی و افسردگی دانشآموزان نیز رابطه معنی داری وجود دارد. بنابراین باورهای دینی عاملی موثر درجهت افزایش بهداشت روانی دانش آموزان از جمله کاهش اضطراب و افسردگی وافزایش سلامت جسمانی و سازگاری اجتماعی است که باید در خانواده، مدرسه وجامعه به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

باورهای دینی بهداشت روانی متوسطه دوم، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.