اقدام پژوهی : چگونه توانستم دانش آموزانم را به کار گروهی تشویق کنم ؟

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_1505
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه کیاء

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی

چکیده

با اینکه امروزه آموزش یکی از بنیادی ترین نیازهای جامعه بشری است ، اما در دانشگاه ها، مدارس و نیز موسسات وابسته به آموزش و پرورش به جای استفاده از روش تدریس فعال که موجب افزایش قدرت تفکر و حل مسئله در دانشجویان و دانش - آموزان می شود، بیش از حد برانباشت اطلاعات در ذهن و تقویت حافظه یادگیرندگان تاکید می شود. همان طور که ارگلدو۱(۱۹۹۶) معتقد است جامعه امروزی نیازمند افراد متفکر و خلاق است و تغییر روش های تدریس و استفاده از روش های تدریس فعال ضروری است (سیف و همکاران، ۱۳۹۸). تدریس به شیوه بحث گروهی یکی از روشهایی آموزشی فعال و فراگیر محور است که با استفاده از این شیوه، فراگیران فعالانه در مباحث شرکت نموده و به آنان فرصت داده می شود تا نظرات و تجربیات خود را با دیگران در میان بگذارند تدریس به شیوه بحث گروهی ، قدرت انتقاد را در فراگیران رشد می دهد(تونی و یوسفی ، ۱۳۹۲). یکی از عوامل مهمی که می تواند میزان موفقیت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را تحت تاثیر قرار دهد، رو شهای تدریسی می باشند که معلمان استفاده می کنند(پوزیو و کالبی ،۲ ۲۰۱۳). براین اساس یکی از بزرگ ترین اهداف نظام های آموزش و پرورش امروزی ، توسعه و تغییر روش های تدریس فراگیران است ، تا شرایطی را فراهم کنند که فراگیران از طریق رو شهای ، پژوهش ، به جای انتقال مستقیم معلومات، به اطلاعات و دانش دست یابند(بارکات،۳ ۲۰۱۲). در این راستا استفاده از روش های فعال به جای روش های غیر فعال یا سنتی مورد توجه صاحبنظران قرار گرفته است )هانا و همکاران، ۲۰۱۶ (. در رو شهای تدریس سنتی معلماناغلب گوینده بوده و از دانش آموزان انتظار دارند که به صحبت های آنان گوش دهند . بحث گروهی جایگاه چندانی در کلاسدرس ندارد و اگر سوال پرسیده شود، موجب وادار کردن دانش آموزان به تفکر مطالب درسی نمی شود، بلکه بیش تر هدف ایناست که دانش آموزان از این طریق برای امتحان آماده شوند. در مقابل، دانش آموزانی که از طریق یادگیری فعال به یادگیری میپردازند، بهتر یاد می گیرند و از تجربه یادگیری لذت بیش تری نیز می برند)فیضی و همکاران، ۱۳۹۳ (. بر خلاف روش تدریسسخنرانی که معلم مدار است، اکثر عوامل، تحت کنترل معلم هستند و دانش آموزان تا حدود زیادی غیر فعالند . در روش تدریسبحث گروهی دانش آموزان به طور فعال و پویا در کارهای کلاسی شرکت دارند، یادگیرندگان می توانند دیدگاه ها و ایده های خودرا بیان کنند، از عقاید و اندیشه های خود دفاع کنند و با اندیشه ها و عقاید دیگر اعضای کلاس نیز آشنا شوند . در واقع فراگیراندر روش تدریس بحث گروهی با تجربه یک فضای توام با همکاری و مشارکت در تفکر، بیان آزادانه دیدگاه های خود و ارزیابیبحث های ارائه شده، به فهم بیشتر موضوعات درسی دست می یابند . روش تدریس بحث گروهی به دلیل این که دانش آموز محوراست و باعث درگیری و مشارکت فعال دانش آموز در فرآیند یاددهی یادگیری می شود، در زمره رو شهای فعال تدریس قرار میگیرد و اکثر دیدگاه ها و مطالعات مرتبط با این روش، کارآمدی و اثربخشی این روش تدریس را در برابر رو شهای سنتی تدریساز جمله سخنرانی مورد تایید قرار دادند

کلیدواژه ها

کار و تلاش،اموزش،مدرسه،دانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.