بررسی تاثیرسبک های دلبستگی والدین بر اعتماد به نفس و امید به تحصیل دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_1501
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه صادقی

لیسانس ریاضی ، ایران

چکیده

با توجه به این که عملکرد خانواده مستقیما بر سبک های دلبستگی و در نهایت نحوه سازگاری فرزندان در اجتماع خواهد بود و اعتماد به نفس یکی از اصلی ترین نشانه های سلامت روانی محسوب می گردد و اهمیت اعتماد به نفس در تمام جنبه های زندگی اعم از فردی ، خانوادگی ، تحصیلی ، شغلی و اجتماعی روشن است ، انسان از طریق سازش یافتگی با شرایط جدید، اضطراب، تنیدگی و افسردگی را در خود کاهش داده سلامت روانی خود را حفظ می کند و زمینه را برای موفقیت خود فراهم می نماید.از این رو هدف این پژوهش بررسی اثر بخشی سبک های دلبستگی بر امید به تحصیل و اعتماد به نفس دانش آموزان بود. روش اجرای پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش آموزان که در سال تحصیلی ۳ ۰-۰۲ مشغول به تحصیل هستند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس ۲۵۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد.. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد سبک های دلبستگی ایمن و نیمه ایمن تاثیر مثبت و معنی داری بر اعتماد به نفس و امید به تحصیل دانش آموزان دارد اما سبک دلبستگی اجتنابی تاثیر منفی بر اعتماد به نفس و امید به آینده دارد در تبیین این یافته ها سبک های دلبستگی موثر بر امید به تحصیل و اعتماد به نفس دانش آموزان است ، زیرا دانش آموزان با دلبستگی امن معمولا احساس امنیت و اعتماد به نفس بالا دارند و بهترین خود را در محیط تحصیلی به نمایش می گذارند. این امر باعث افزایش امید به تحصیل و تمایل به پیگیری و یادگیری فعال می شود. از طرف دیگر، دلبستگی نیمه امن و اجتنابی می تواند باعث کاهش اعتماد به نفس و امید به تحصیل شود، زیرا دانش آموزان با این سبک ها احساس ناامنی و عدم اعتماد به خود و دیگران می کنند.بنابراین ، برای افزایش امید به تحصیل و اعتماد به نفس دانش آموزان، مهم است توجه به سازوکارها و راهکارهایی باشد که بهبود دلبستگی امن در محیط تحصیلی را به دنبال داشته باشند. به عنوان مثال، ایجاد یک محیط پذیرا و حمایت کننده، ارائه بازخورد مثبت و مشوق بخش ، ایجاد ارتباطات نزدیک و سالم بین معلمان و دانش آموزان، و ایجاد فرصت های همکاری و ارتباط با همکلاسی ها می تواند بهبود سبک دلبستگی و بهبود امید به تحصیل و اعتماد به نفس دانش آموزان را تسهیل کند.

کلیدواژه ها

سبک های دلبستگی ، اضطراب امتحان ، اعتماد به نفس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.