اثرات مثبت اندیشی بر کیفیت زندگی افراد در اندیشه اسلامی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_1446
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کلبعلی

دبیر آموزش و پرورش شهرستان گرگان وطلبه سطح سه

چکیده

انسان دارای قوه ی تفکر است . در زندگی همواره از تفکر و اندیشه استفاده خواهد کرد. بیشتر تمایلات انسانی به تفکرات منفی است و با اراده، تلاش و تمرین خواهد توانست مثبت اندیش باشد. در اسلام نیز به مثبت اندیشی سفارش شده است . هدف از مقاله حاضر که به روش توصیفی - کتابخانه ای تدوین شده است شناخت مثبت اندیشی و تاثیر آن بر کیفیت زندگی افراد در اندیشه اسلامی است . یافته ها حاکی از آن است که مثبت اندیشی در اسلام شامل انواع حسن ظن خواهد بود همچنین ویژگی های افراد مثبت نگر این گونه است که آنان دارای فهم و درک آفرینش ، ورع و پارسایی و امید به خداوند هستند؛ انسان زمینه ی مثبت اندیشی را در خود با ایمان و تلاش باید بسازد تا بتواند از موانع مثبت اندیشی به سلامت عبور کند. راههای دست یابی به مثبت اندیشی در آیات و روایات اینگونه بیان شده که فرد با تقویت ایمان، دعا و راز و نیاز، برنامه ریزی برای آینده، شناخت مضرات سوءظن و هم نشین نیکو بهتر خواهد توانست به مثبت اندیشی دست یابد؛ مثبت اندیشی بر کیفیت زندگی افراد در اندیشه اسلامی تاثیر بسزایی دارد از جمله آسایش و آرامش دل، جلوگیری از گناه، اعتماد به یکدیگر و جلب محبت ، که انسان با توجه به این تاثیرات به سمت مثبت اندیشی سوق پیدا خواهد کرد.

کلیدواژه ها

مثبت ، مثبت اندیشی ، حسن ظن .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.