بررسی ضرورت تربیت اسلامی و جایگاه آن در برنامه ریزی درسی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_1361
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 181
نویسندگان
کارشناسی ارشد، باکتری شناسی پزشکی ، دانشگاه شاهدآموزش و پرورش شهرستان نرماشیر، دبیرستان حضرت رقیه (س)
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی ضرورت تربیت اسلامی و جایگاه آن در برنامه ریزی درسی می باشد. این تحقیق با روش تحلیل محتوا و با رویکرد کیفی و به صورت علمی مروری انجام گرفته است و از طریق مطالعه کتابخانه ای - اسنادی بوده است . هر مکتبی برای سعادت و تکامل انسان برنامه ای عقیدتی ، اخلاقی و عملی ارائه می دهد،که به مجموعه آن دین گفته می شود. نقش تعلیم و تربیت به ویژه در بعد دینی ، در شکل دهی هویت دینی و تکوین شخصیت متعالی کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است . تربیت دینی به مفهوم فراگیر آن می تواند، کلیدی ترین نقش را در توسعه ی معنوی و کمال جامعه دینی ایفا کند و هر گونه کاستی در آن، موجب بروز نابهنجاری های جبران ناپذیری در پرورش نسل نوین جامعه می شود. منظور از تربیت انسانها، پرورش استعداهای درونی آنها است و هدف تربیت رساندن انسانها به کمال است . به این منظور، خداوند متعال انسان را به نیروی عقل و ابزار معرفت تجهیز کرد که در پرتو آن به کمال حقیقی نائل شوند. انسانها زمانی می توانند به کمال مطلوب دست یابند که ابتدا استعدادهای نهفته و بالقوه درون خویش را بشناسند و سپس از رهگذر تعالیم و آموزه های انبیای الهی و امامان معصوم(ع) در جهت شکوفایی آنها استفاده کند. برای استنباط و یافتن روشهای درست و مناسب برای تربیت اسلامی انسانها قابلیت بهره گیری از قرآن، احادیث و سیره ائمه معصومین (ع) به عنوان منبع و سرچشمه لایزال وحی وجود دارد. بدون تردید در آموزههای آنها به جنبه ها، ضرورتها و نیازهای زندگی انسان با نگاه دقیق و موشکافانه پرداخته شده است . تربیت دینی به معنای اموزش و پرورش دینی است که می تواند نقش مهمی را در توسعه یک جامعه دینی و اسلامی ایفا کند. از میان کتابهای درسی ، کتابهای دین و زندگی اهمیت بالاتری دارند. کتب دین و زندگی و قرآن فرصت و ظرفیت بیشتری در القاء مفاهیم دینی دارند. بنابراین می توانند در تربیت دینی دانش آموزان تخصصی تر عمل کنند. وجود تنوع در مطالب کتاب دین و زندگی ، استفاده از آثار نویسندگان و متفکران اصیل و مشورت کردن با خود دانش آموزان برای انتخاب مطالب درسی دینی ، می تواند این اطمینان را به دانش آموزان بدهد که به هیچ وجه ، هدف از کلاس دینی ، تحمیل پاره ای از آموزههای از پیش تعین شده نیست .کلیدواژه ها
آموزش دینی ، تربیت دینی ، تعلیم و تربیت اسلامی ،مقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.