طراحی الگوی مدیریت فعالیت های فوق برنامه تربیت بدنی آموزش و پرورش ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_1325
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی امیریان

کارشناسی تربیت بدنی، پردیس شهید مدرس سنندج

ارشاد باقری

کارشناسی تربیت بدنی، پردیس شهید مدرس سنندج

امیرحسین مهروی

کارشناسی تربیت بدنی، پردیس شهید مدرس سنندج

چکیده

اهمیت و ضرورت فعالیت های مکمل و فوق برنامه در مدارس راباید در نقش آن درجهت اصلاح یا رفع نواقص و نارسایی های نظامتربیتی دانست . فعالیت های مکمل و فوق برنامه مرزهای یادگیری را گسترش داده بالحاظ رویکردهایی چون یادگیری در خانواده و جامعه و نیز توسعه مهارت های زندگی ، یادگیری و آموزش را تحت تاثیر قرار داده است . این فعالیت ها دانش آموزان را به عنوان یک محقق به کنکاش و کشف مفاهیم سوق داده و کاستی های موجود را جبران نموده و موجب تقویت تفکر و تعقل آنان می گردد. همین طور موجب می شوند آموزش از انتقال صرف و یکسویه اطلاعات از معلمان به دانش آموزان خارج شده ودانش آموزان را به فضایی علمی و تحقیقی رهنمون گشته و شادابی را به مدرسه ارمغان آورند و نیز رابطه ای دوستانه و صمیمانه بین شاگرد و معلم ایجاد نمایند. فعالیت های مکمل فوق برنامه به پرورش روحیه اعتماد به نفس ، هم زیستی ، تحمل آرای دیگران ، سعه صدر و سلامت جسمی و روانی دانش آموزمی انجامد. بدیهی است که جهان آینده به انسانهایی نیاز دارد که خلاق و توانمند باشند، ویژگی های عصر اطلاعات را به خوبی درک کنند و نیز بتوانند فعالانه به دانش های مورد نیاز بپردازند و ورزش و تربیت بدنی یکی از مهمترین عواملی است که می تواند اوقات فراغت دانش آموزان را پر کنند و بر رشد فرهنگی یک نظام موثر واقع شود و بدون آن حیات معنوی یک جامعه به خطر می افتد. پس با ورزش و تربیت بدنی می توان دانش آموزان را به کلاسهای فوق برنامه ورزشی دعوت کرد و این کار باعث رشد و شکوفایی و خلاقیت آن شد. اگر این برنامه ورزشی همراه با دروس آموزشی همگام باشند تاثیر زیادی بر یادگیری آنان دارد. ورزش از طریق افزایش اعتماد به نفس و خودپنداری مثبت سبب تمرکز حواس، روحیه ، نشاط و کارکرد مناسب سیستم های بدنی و پیشگیری از بروز بیماری های روانی و اختلالات رفتاری می گردد که پیامد آن بهبود عملکرد تحصیلی خواهد بود.

کلیدواژه ها

مدیریت ، فعالیت های فوق برنامه ، تربیت بدنی ، آموزش و پرورش، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.