کاربرد هوش مصنوعی در آموزش یادگیری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_1166
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 179
نویسندگان
دانشجو دکتری ریاضی دانشگاه بین الملل کیش
چکیده
عصر حاضر، تکنولوژی آموزشی به یکی از اساسی ترین عناصر در تحول نظامهای آموزشی در سراسر جهان تبدیل شده است . با گسترش فناوری های نوین و دیجیتال، آموزش و یادگیری از چارچوب سنتی خود فراتر رفته و وارد عرصه ای جدید شدهاند که در آن امکانات و روشهای نوین ، فرصت های بی سابقه ای برای دستیابی به دانش و مهارتهای جدید فراهم می آورند.مطالعات فوق نشاندهنده نقش پر اهمیت فناوری های هوش مصنوعی (AI) و ابزارهای دیجیتالی در تحول عرصه آموزشی و پرورش مهارتهای قرن ۲۱ در دانش آموزان است . استفاده از این فناوری ها فرصت های بی نظیری برای افزایش تعامل ، شخصی سازی یادگیری ، و توسعه مهارتهای مورد نیاز برای موفقیت در دنیای مدرن فراهم می آورد. با این حال، همراه با این فرصت ها، چالش ها و نگرانی هایی در زمینه حریم خصوصی ، اخلاق دادهها، و امنیت اطلاعات نیز مطرح می شود.فناوری های هوش مصنوعی به توسعه یادگیری متناسب با نیازها و توانایی های هر دانش آموز کمک می کنند، از طریق سیستم های توصیه گر و برنامه های آموزشی شخصی سازی شده . این امر امکان پرورش خلاقیت ، انتقادی اندیشی ، حل مسئله ، مهارتهای ارتباطی و همکاری را فراهم می آورد که همگی از جمله مهارتهای حیاتی قرن ۲۱ هستند. علاوه بر این ، استفاده از AI در ارزیابی و بازخورد خودکار، امکان ارائه بازخوردهای فوری و موثر را به دانش آموزان می دهد، که این امر به بهبود فرآیند یادگیری کمک شایانی می کند.در نهایت ، ضرورت دارد که در کنار بهرهگیری از مزایای فناوری های هوش مصنوعی در آموزش، اصول اخلاقی و حقوقی مرتبط با حفاظت از دادههای دانش آموزان نیز مد نظر قرار گیرد . توازن میان بهرهبرداری از فرصت های فناوری های نوین و حفاظت از حریم خصوصی و امنیت دادههای دانش آموزان باید به دقت حفظ شود تا از فواید این فناوری ها در فرآیند آموزشی به شیوهای ایمن و مسئولانه بهرهبرداری شود. این امر مستلزم همکاری نزدیک بین موسسات آموزشی ، توسعه دهندگان فناوری ، محققان، و نهادهای قانونگذاری است تا اطمینان حاصل شود که فناوری های آموزشی به گونه ای پیش می رود که هم مفید و هم ایمن باشد.کلیدواژه ها
کاربرد هوش،مصنوعی ، آموزش،یادگیریمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.