ارزیابی مدل ساختاری تبیین شادکامی بر اساس ویژگی های صبحی - عصری و چشم انداز زمان با نقش میانجی معنا در زندگی ۱
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_1155
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 454
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسان ی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، تهران، ایران
استادیار گروه روانشناسی، دانشکده بهزیستی و علوم اجتماعی سلامت، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، تهران، ایران
استادیار گروه روانشناسی، دانشآموخته دکتری جامع هشناسی اقتصادی و توسعه، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
چکیده
هدف از این پژوهش تدوین مدل ساختاری نقش ویژگی های صبحی - عصری و چشم انداز زمان بر شادکامی با نقش واسطه ای معنا در زندگی بود. این پژوهش از لحاظ اجرا، جزء تحقیقات توصیفی از نوع همبستگی و مبتنی بر روش مدلیابی معادلات ساختاری و همچنین از لحاظ هدف، جزء تحقیقات کاربردی به شمار می رفت . کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس در نیم سال اول سال تحصیلی ۱۴۰۲ جامعه آماری این مطالعه را تشکیل می دادند. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، ۳۸۱ نفر از این کارمندان انتخاب شدند و به فرم آنلاین پرسشنامه شادکامی آکسفورد، پرسشنامه صبحی -عصری هورن و استبرگ، پرسشنامه چشم انداز زمان زیمباردو و بوید و پرسشنامه معنا در زندگی استیگر و همکاران پاسخ دادند. برای بررسی همبستگی بین متغیرهای پژوهش از ضریب همبستگی پیرسون بهره گرفته شد و بررسی مدل مفهومی با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری انجام شد. نتایج نشان داد که چشم انداز زمان و ویژگی های شخصیتی صبحی از طریق معنابخشی به زندگی بر شادکامی تاثیر مثبتی می گذارند و ویژگی شخصیتی عصری با کاهش معنا در زندگی منجر به کاهش شادکامی افراد می شود. بر همین اساس؛ توصیه می شود که دانشگاهها و ادارات، محیط های اداری را به گونه ای طراحی کنند که بتواند مشوق چشم اندازهای زمانی مثبت و سحرخیزی افراد باشد، زیرا این مولفه ها می توانند از طریق معنادار کردن زندگی کارمندان، منجر به افزایش شادکامی آنها شوندکلیدواژه ها
ویژگی های صبحی - عصری ، چشم انداز زمان، شادکامی ، معنا در زندگی .مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.