سندتحول بنیادین آموزش و پرورش و نقش آن بر توسعه فناوری آموزشی در مدارس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_1153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده طاهره کیایی

کارشناسی ارشد، مدیریت آموزشی، آموزش و پرورش منطقه ۹ نهران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، بررسی سندتحول بنیادین آموزش و پرورش و نقش آن بر توسعه فناوری آموزشی در مدارس است . این پژوهش به روش مروری با بررسی متون و اسناد موجود در این زمینه انجام شده است . نتایج پژوهش حاضر بیان می کند ساحت »علمی و فناورانه « تعلیم و تربیت در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان یکی از ساحت های شش گانه تربیتی انسان مطرح شده است . آرمان »تربیت رسانه ای « پرداختن به نقاط تلاقی رسانه ها و ساحت های تربیتی است ، به نحوی که به رشد همه جانبه متربیان منجر شود. این ساحت به کسب شایستگی هایی ناظر است که متربیان را در شناخت و بهره گیری و توسعه نتایج تجربه های متراکم بشری در عرصه علم و فناوری یاری می کند. رشد توانمندی افراد جامعه در راستای فهم و درک دانش های پایه و عمومی ، کسب مهارت دانش افزایی ، به کارگیری شیوه تفکر علمی و منطقی ، توان تفکر انتقادی ، آمادگی بروز خلاقیت و نوآوری و نیز کسب دانش ، بینش و تفکر فناورانه برای بهبود کیفیت زندگی ، در قلمرو این ساحت است . اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات تنها به ارتقای مهارت های پایه محدود نمی شود، بلکه این قابلیت را دارد که سواد اطلاعاتی را نیز ارتقا بخشد، لذا سواد اطلاعاتی با مهارت های فناوری اطلاعات و ارتباطات مرتبط بوده و از این رو می توان به دلایل قرارگرفتن فناوری اطلاعات و ارتباطات، به عنوان هسته مرکزی در بسیاری از نظام های آموزش و پرورش جهان پی برد. این مساله مورد توجه سیاست گذاران کشور نیز قرار گرفته است . بررسی اسناد پشتیبان آموزش و پرورش (سند برنامه درسی ملی ، سند تحول راهبردی ، سند چشم انداز ۲۰ ساله ، برنامه پنجم توسعه ، سند توسعه فاوای آموزش و پرورش، سند راهبردی نظام جامع فناوری اطلاعات کشور، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و نقشه جامع علمی کشور) که در آن ها لزوم به کارگیری فاوا چه به صورت هدف و چه به صورت راهبرد و اقدام مورد تاکید قرار گرفته است ، نشان دهنده پی بردن به اهمیت و نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام آموزشی جهت دستیابی به سواد اطلاعاتی لازم در جامعه برای همگام شدن با تغییرات روزافزون جهانی جهت دستیابی به پیشرفت و توسعه همه جانبه در کشور می باشد. البته اجرای فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش و پرورش نیاز به بسترسازی مناسب دارد.

کلیدواژه ها

سندتحول بنیادین آموزش و پرورش، توسعه فناوری آموزشی ، مدارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.