اثر گذاری ناتوانی در ابراز احساسات و طلاق عاطفی در بین زنان متاهل
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_1121
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 190
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان
کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان
کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، اداره کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران
کارشناسی مشاوره، اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان
چکیده
طلاق عاطفی زمانی اتفاق می افتد که زوج ها بنا به ضرورت و اجبار به زندگی مشترک خود ادامه دهند اما ارتباط مثبت یا سازنده ای با هم نداشته باشند که این امر بر ثبات زندگی زناشویی اثر منفی می گذارد. به دلیل استقبال کم اجتماعی از طلاق رسمی در جامعه ایران، طلاق عاطفی در حال رواج می باشد. کاهش احساسات و عاطفه در خانواده و ناتوانی در ابراز احساسات ممکن است نشان دهنده وجود نارسایی هیجانی باشد که می تواند منجر به فروپاشی سیستم خانواده شود و افراد درگیر را در معرض خطر مشکلات سلامت روان مانند افسردگی قرار دهد. بنابراین ، تعیین میزان شیوع طلاق عاطفی در بین زنان متاهل در شهرستان رشت و بررسی رابطه بین طلاق عاطفی و ناتوانی در ابراز احساسات حائز اهمیت است . داده ها از ۳۰۵ زن متاهل در شهرستان رشت با استفاده از مقیاس طلاق عاطفی و ناتوانی در ابراز احساسات (مقیاس نارسا یی هیجانی تورنتو ۲۰) جمع آوری شد. نتایج نشان داد که ۳۶.۷۸ درصد از شرکت کنندگان سطوح متوسط تا شدید طلاق عاطفی را تجربه کردند. زنان شاغل ، آنهایی که بیش از ده سال ازدواج کرده بودند، و آنهایی که دو فرزند یا بیشتر داشتند، در مقایسه با همتایان خود، طلاق عاطف ی بیشتری را نشان دادند. تجزیه و تحلیل رگرسیون خطی نشان داد که ناتوانی در ابراز احساسات به طور معنی داری با طلاق عاطفی در این نمونه ارتباط دارد. این نتایج لزوم بررسی پیامدهای منفی طلاق عاطفی بر خانواده و جامعه را نشان می دهد. علاوه بر این ، آموزش به جوانان در سن ازدواج در مورد ماهیت زندگ ی زناشویی و راه های مقابله با مشکلاتی که پیش می آید بسیار مهم است . در نهایت باید زوج ها را تشویق کرد تا برای ایجاد رابطه زناشویی ، احساسات مثبت و منفی خود را با همسر خود ابراز کنند و به سازگاری و رضایت زناشویی دست یابند.کلیدواژه ها
طلاق عاطفی ، نارسایی هیجانی ، زندگی زناشویی ، ناتوانی در ابراز احساساتمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.