چگونه می توان اضطراب جدایی از مادر در دانش آموز پایه اول را رفع کرد؟
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_1026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 171
نویسندگان
کارشناسی ،شیمی، دانشگاه پیام نور جهرماداره آموزش و پرورش استان فارس ،شهرستان قیر و کارزین ، روستای تنگ روئین ،آموزشگاه عمار یاسر
چکیده
اختلالات اضطرابی به دلیل این که بیشتر از حد معمول هستند و بعد از دورههای مناسب رشد ادامه می یابند، با ترس و اضطرابی که از لحاظ رشد هنجاری هستند، تفاوت دارند. یکی از این اختلالات، اختلال اضطراب جدایی می باشد. اضطراب جدایی یک یک پدیده رشدی عالمگیر انسان است و نشاندهنده آگاهی کودک از جدا شدن او از مادر یا مراقب اولیه است . اضطراب جدایی یا بیگانه ، بخشی مورد انتظار از رشدد طبیعی است و به احتمال زیاد به عنوان یک پاسخ انسانی که ارزش دوام دهنده زندگی دارد تکامل یافته است ( اکبری ، محمود وند، شاهدی و عزیزی ، ۱۴۰۰). شواهد نشان می دهد اختلال اضطراب جدایی پدیدهای گذرا برای کودکان نبوده و در صورت عدم درمان تا سنین نوجوانی و بزرگسالی ادامه پیدا می کند و مشکلات بسیاری را در آینده کودک ایجاد می کند که این مشکلات بیشتر شامل اختلالاتی در خصوص وسواس، اضطراب و غیره می گردد( کورنلین و سلویا ، ۲۰۱۴). اضطراب جدایی در بیشتر موارد به وسیله مصاحبه با کودک و مصاحبه با والدینش تشخیص داده می شود. در مصاحبه با والدین کودکان مضطرب، می توان فهمید که تعارضات زناشویی مادر و نارضایتی او به عنوان عاملی برای ابتلای کودکانشان به اختلالات اضطرابی است ( خانجانی ، هاشمی ، پیمان نیا و آقا گل زاده، ۱۳۹۳). بدون شک یکی از مهمترین و موثرترین دوران زندگی آدمی دوران کودکی است . دورانی که در آن شخصیت فرد پایه ریزی شده و شکل می گیرد( عابدی قلیج قشقایی ، سلیمانی وو یعقوبی ، ۱۳۹۷). برخی از کودکان در فرآیند رشد خود با مشکلات هیجانی و رفتاری روبرو می شوند که عوامل متعددی از جمله فشارهای رشد و انطباق با انتظارات خانواده و اجتماع است که خود به دلایل این مشکلات رخ می دهد. اضطراب یکی از شایع ترین اختلال روانشناختی در کودکان است که در دوران کودکی در سطوح رفتاری و روانشناختی می تواند به صورت خشم ، ناپایداری هیجانی ، حساسیت بیش از حد، تخریب گری ، بیش فعالی ، کم توجهی و اختلالهای حرکتی مشخص شوند( میرمحمدی ، ۱۳۹۱). پژوهش های مختلف در این زمینه نشان می دهد که افراد مبتلا به اختلال اضطراب جدایی احتمال و استعداد ابتلا به مشکل های روانشناختی دیگر مانند( وسواس، افسردگی و ...) دارا می باشند. در واقع رشد نابهنجار کودکان با وضیعت اجتماعی و محیطی متعدد نظیر نظام همسالان و خانواده ارتباط تنگاتنگی دارد. کودکان مبتلا به اختلال اضطراب جدایی نسبت به جدایی از والدین یا دور شدن از خانه اضطراب مفرط، ناتوان کنننده و نا متناسب با سن خود نشان می دهند، اغلب اضطراب جدایی پس از این که کودک، یک محرک تنش زا اساسی را تجربه می کند، نظیر رفتن به محله جدید، حضور در مدرسه جدید، مرگ یا بیماری یکی از خویشاوندان، ورود به مدرسه ابتدایی ، انتقال از یک مدرسه به یک مدرسه دیگرو .. بروز میکند) خانجانی و همکاران، ۱۳۹۳ (. از این رو با توجه به اهمیت این موضوع و برطرف کردن این اختلالدر زمان کودکی و تاثیری که در دوران بعدی زندگی دانش آموزان میگذارد دانش اموز من در دوره پیشدبستانیدچار اضطراب جدایی شده است و سابقه اضطراب جدایی را دارد در این مقاله برآنیم تا این مشکل را در او برطرفکنیم .کلیدواژه ها
دانش آموز، اضطراب جدایی، کودک ابتداییمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.