بررسی ضرورت تاکید بر پرورش خلاقیت در مدارس
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_1014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 165
نویسندگان
کارشناسی، شیمی کاربردی، دانشگاه پیام نور واحد ساریآموزش و پرورش منطقه چهاردانگه، مدرسه امام حسین کیاسر
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی ضرورت تاکید بر پرورش خلاقیت در مدارساست . روش پژوهش ، توصیفی از نوع کتابخانه ای و از پژوهش های بنیادی است . خلاقیت یکی از ویژگی های ذاتی و ارثی انسان شناخته می شود که یکی از مولفه های اساسی شناختی انسان می باشد. خلاقیت موهبتی الهی و همگانی است که ظهور آن مستلزم پرورش آن است . لذا مدرسه می تواند عاملی موثر در رشد توانایی های خلاق کودکان و نوجوانان باشد. با توجه به دنیای در حال تغییر و تحول، دانش آموزان احتیاج دارند برای مواجه با مشکلات و مسائل روزمره، تفکر خلاق و عمل کردن خلاقانه را بیاموزند تا بتوانند برای زندگی در جامعه آماده شوند. امروزه خلاقیت یکی از مسائل مهمی است که معلمان در تدریس خود با آن روبرو هستند، از این رو باید آن را مجموعه ای از مهارتها که فراگیر را برای یادگیرنده بهتر شدن در قلمرو درسی توانمند می سازد، در نظر گرفت . بنابراین پرداختن به خلاقیت به عنوان وسیله ای برای آموزش و یادگیری اهمیت زیادی دارد. از آنجایی که آموزش و پرورش وظیفه تعلیم و تربیت فرزندان و آینده سازان جامعه را بر عهده دارد باید از یک طرف وظیفه فراهم آوردن زمینه رشد و شکوفایی پرورش خلاقیت و نوآوری و استفاده درست و جهت دار از استعدادها و توانایی های افراد را بر عهده به گیرد و از جهت دیگر برای پویایی خود نیازمند پرورش و بهره مندی از خلاقیت و نوآوری در سطوح سازمانی می باشد. برای پیشرفت و حرکت رو به آینده برتر و حل انبوه مسائل و مشکلات موجود، جامعه انسانی ناگزیر به حرکت در جاده خلاقیت ، نوآوری و ابتکار است ؛ و لذا برای دستیابی به این مهم باید به تاثیر پذیر ترین گروه جامعه یعنی کودکان و نوجوانان سرمایه گذاری نماید.کلیدواژه ها
خلاقیت ، روانشناسی تربیتی ، نوآوری ، پرورش خلاقیتمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.