تفکر خلاق،پرورش نوآوری در دانش آموزان ابتدایی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_0982
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 123
نویسندگان
آموزگار ابتدایی
آموزگار ابتدایی
آموزگار ابتدایی
چکیده
شغل معلمی باید از یک »قاطعیت ویژه« برخوردار باشد و معلمان موفق باید بدقت بدانند که شاگردانشان به یادگیری چه مطالبی نیاز دارند. البته این موضوع باید مبتنی بر استانداردها و اصول آموزشی و مدرسه ای باشد و همچنین باید آگاهی کامل از سطح نسبی ومیزان استعدادها و خلاقیت دانش آموزان داشته باشند. بررسی نحوه ارتباط آموزشی معلمان خلاق نشان داده که آنها معمولا از روشهای زیر استفاده می کنند: ۱- استفاده از حواس مختلف ، توجه به حواس مختلف و استفاده صحیح و بجااز آنها در فرایند یادگیری . مطالعات نشان داده است که این افراد از امکانات سمعی -بصری ، کامپیوتری ، کانال های ارتباطی و دیگر وسایل کمک آموزشی بیشتر بهره می گیرند. ۲- استفاده از تجربه های مستقیم : نقش اصلی پرورش دهندگان خلاقیت در فراهم آوردن زمینه برای دستکاری اشیاء و تجربه و آزمایش ، تشویق جهت پیدا کردن راه های جدید، ترغیب فراگیران به حدس زدن جهت ابداع و نوآوری می باشد. ۳- استفاده از روش بحث و گفتگوی آزاد و متقابل : بکارگیری سخنان خود جوش و گفتگوی آزاد و متقابل و غیر قالبی ، تشویق فراگیران به ارائه نظرات و انتقادات خود و فراهم آوردن شرایط مناسب برای داد و ستد اجتماعی و ذهنی ، پاسخ غیر مستقیم به سئوالات کنجکاوانه آنها ۴- استفاده از روش فعال در تدریس : تقویت قوه خلاقیت از طریق فعالیت های خودبخودی با تکیه بر تجربیات عینی و امکانات فراگیر، رشد و توسعه آزادی عمل و استقلال فراگیر، عدم تکیه برحافظه شناختی و تاکید بر درک و فهم ، تجزیه و تحلیل ، ترکیب ، ارزشیابی و حل مسئله در آموزشی . ۵-استفاده از روش بارش مغزی یا کنکاش مغزی : استفاده از روش های گوناگون جهت حل مساله ، دادن فرصت لازم جهت تفکر عمیق و طرح نظر خود بطور آزادانه ، نقش راهنما داشتن معلم و شرکت فعالانه فراگیران در جریان یادگیری ۶- استفاده تلفیقی از تفکر واگرا و همگرا: ایجاد موازنه منطقی بین این دو شیوه تفکر و استفاده از آنها در کنار هم . دادن فرصت به فراگیران در جهت کسب اصول و دانش و اطلاعات در رشته های گوناگون به صورت فردی یا گروهی و فراهم ساختن زمینه مساعد برای تفکر واگرا ۷- توجه به تفاوتهای فردی : دارا بودن شناخت از تفاوت های فردی فراگیران، تطبیق محتوا و روش های آموزشی و پرورش خلاقیت را دارند. بنابراین خلاقیت توانایی ذاتی نیست ، بلکه رویکردی روش شناسانه است که بیشتر افراد می توانند آن را بیاموزند.کلیدواژه ها
پرورش و رشد خلاقیت ،آموزش های موثر،برنامهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.