بررسی و راهکارهای پرخاشگری و زورگویی در دانش آموزان ابتدایی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_0917
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 108
نویسندگان
کارشناسی علوم اجتماعی پیام نور کازرون
کارشناسی مدیریت امور فرهنگی دانشگاه علمی و کاربردی فرهنگ و هنر البرز
کاردانی علوم تربیتی ، دبستان وپیش دبستان پیام نور کرج
کارشناسی زبان های خارجه دانشگاه علامه طباطبایی
کاردانی مطالعات علوم اجتماعی شهید مفتح شهرری
چکیده
پرخاشگری یکی از رایجترین واکنشهای یک فرد نسبت به ناراحتیها و » ناکامی هایی است که به منظور صدمه رساندن به دیگران، کسب پاداش، ارضای نیازها یا رفع موانع انجام می شود. چون تمام رفتارها و اعمال انسانها دارای هدف است ، رفتار پرخاشگرانه نیز هدف دارد. هدف، مهمترین عامل در توجیه نوع رفتار است . به طور کلی پرخاشگری ، رفتارهای تهاجمی و خصمانه ، واکنشی نسبت به ناکامی و سرکوبی امیال است که زاییده تعامل پیچیده بین وضعیت محیطی و تغییرات بیوشیمیایی و عوامل فرهنگی و پاسخهای آموخته شده است و به صورت ضرب و جرح، آزار و اذیت ، تخریب و صدمه رسانی به دیگران بروز می کند. پرخاشگری و زورگویی در میان دانش آموزان دبستانی موضوعی است که طی سالهای اخیر توجه پژوهشگران، معلمان و والدین را به خود جلب کرده است . این مقاله به بررسی عمیق راهکارهای مقابله با این رفتارهای منفی در محیط های آموزشی می پردازد و استراتژی های پیشگیرانه و تدابیر مداخله ای موثر برای کاهش پرخاشگری و زورگویی در بین دانش آموزان ابتدایی را معرفی می کند. با استفاده از تحلیل های کیفی و کمی مبتنی بر دادههای جمع آوری شده از مدارس مختلف ، این پژوهش به ارزیابی اثربخشی برنامه های آموزشی مداخله ای ، کارگاههای آموزشی برای والدین و معلمان، و فعالیت های گروهی تمرکز دارد که هدف از آنها افزایش آگاهی و مهارتهای اجتماعی دانش آموزان است . علاوه بر این ، تاکید زیادی بر اهمیت فضای مدرسه ای مثبت ، که در آن دانش آموزان احساس امنیت و پذیرش می کنند، شده است . نتایج نشان می دهد که ترکیبی از رویکردهای پیشگیرانه و واکنشی می تواند در کاهش میزان پرخاشگری و زورگویی در مدارس ابتدایی موثر باشد. این مقاله پیشنهاد می کند که با اجرای سیستماتیک این راهکارها، می توان به محیط آموزشی سالم تر و امن تری دست یافت که در آن همه دانش آموزان قادر به رشد و یادگیری بهینه هستند.کلیدواژه ها
پرخاشگری ،زورگویی ،دانش اموزانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.