روایت پژوهی : ایجاد مولفه های روانشناسی مثبت در دانش آموزان با عمل بخشش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_0890
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا کبیری رئیس آباد

کارشناسی، آموزش ابتدایی، هرمزگان، مینا ب

مرضیه مختاری

کارشناسی، آموزش ابتدایی،هرمزگان، مینا ب

آمنه رسولی

کارشناسی، آموزش ابتدایی،هرمزگان، مینا ب

مهدی عباسی دمشهری

دانشجوی کارشناسی، مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

چکیده

روانشناسی مثبت ، ایده و روشی است که نزدیک به یک قرن قدمت دارد و همواره از موضوعات جذاب روانشناسی بوده است ، هیجان های مثبت دامنه تفکر - عمل لحظه ای را گسترش می دهند که پیامد آن دامنه ای گسترده از افکار و اعمالی است که فرد احتمالا” آن ها را پی خواهد گرفت . هنگامی که فرد هیجان های مثبت را احساس می کند می تواند احتمالات و امکانات بیش تری را در نظر بگیرد. تجربه هیجان های مثبت اثر گسترده ای دارد که اصولا” در نقطه مخالف تجربه هیجان های منفی افراد قرار می گیرد.در امر آموزش، علاوه بر تسلط علمی معلم بر مطالب و قدرت انتقال وی ، جو آرام کلاس نیز نقش مهمی دارد، تنها وجود دو مولفه اول در محیط شلوغ نمی تواند به درک مناسب فراگیر منجر شود؛ بنابراین برای رسیدن به هدف تعلیم و تربیت ، داشتن توانایی مدیریت کلاس نیز برای معلم ضروری می نماید. آنچه در پی می آید تجربه ی تربیتی نگارنده است که در آن چگونگی برخورد با دانش آموز خاطی مورد بررسی قرار می گیرد.مسئله بهبود رفتار دانش آموزان موضوعی است که در رابطه با آن تجارب روایتی زیادی تدوین می گردد. معلمان یکی از افراد کلیدی هستند که نقش مهمی در پرورش نیروهای فرهنگی - اجتماعی - اقتصادی در زندگی دانش آموزان دارند و می توانند دانش آموزان را که جزئی از افراد جامعه هستند و درآینده نقش ایفا می کنند هدایت و راهنمایی کنند تا بتوانند آینده ی جامعه خود را به دست خود رقم زنند معلم یکی از ارکان مهم نظام آموزش و پرورش است و نقشی ماندگار و وظایفی اثرگذار در فرایند تعلیم و تربیت دارد. یکی از مهم ترین آنان، هدایتگری و نقش تربیتی معلم است . در تعلیم و تربیت اسلامی ، معلمی شغل انبیا است و از معلم به مثابه مربی ، الگو و اسوه یاد شده است که علاوه بر تعلیم ، در هدایت و تربیت مربیان نیز نقشی فعال و موثر دارد.

کلیدواژه ها

رفتار،ادب،معلم،دانش آموز،مدرسه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.