بررسی نقاط قوت، ضعف ، فرصت ها و تهدیدهای ناشی از آموزش تلفیقی در دوره ابتدایی ناحیه یک آموزش و پرورش شهرستان شهرکرد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_0745
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا یوسفی وردنجانی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشیاداره آموزش و پرورش شهرستان ناحیه یک شهرکرد

محمدتقی محمودی

دکترای علوم تربیتیاستادیار دانشگاه آزاد شهرکرد

چکیده

هدف پژوهش حاضر، تعیین نقاط قوت، ضعف ، فرصت ها و تهدیدهای ناشی از آموزش تلفیقی در دوره ابتدایی ناحیه ۱ آموزش و پرورش شهرستان شهرکرد بر اساس مدل SWOT بوده است . پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ شیوه اجرا، توصیفی -پیمایشی است . جامعه آماری شامل دو گروه ”خبرگان علمی و اجرایی ” و ”کارشناسان، مدیران مدارس و معلمان دورهی ابتدایی و کارشناسان اداره آموزش و پرورش ناحیه ۱ شهرستان شهرکرد” بودند. از جامعه اول ۱۸ نفر به صورت هدفمند و از جامعه دوم ۲۰۰ نفر با استفاده از فرمول کوکران به شیوه نمونه گیری طبقه ای -تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بوده که روایی آن با استفاده از روایی صوری و محتوایی (CVR) تایید و پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برآورد گردید. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون فریدمن و تکنیک SWOT استفاده شد. بر اساس یافته های پژوهش ، مهمترین نقاط قوت عبارتند از یادگیری در هر زمان و مکان، افزایش میزان دسترسی دانش آموزان به منابع آموزش، بازخورد سریع به دانش آموزان و یادگیری مادام العمر. مهمترین نقاط ضعف نیز عبارتند از کمبود بودجه ، ضعف در امکانات مدارس، پایین بودن سطح دانش و مهارت معلمان در تهیه محتواهای الکترونیکی و پایین بودن سطح آگاهی دانش آموزان و والدین در خصوص شیوه آموزش مجازی و تلفیقی . در نتیجه نقاط قوت بر نقاط ضعف و فرصت ها نیز بر تهدیدها غلبه دارد؛ بنابراین راهبرد پیشنهادی این پژوهش ، توسعه آموزش تلفیقی در دوره ابتدایی آموزش و پرورش ناحیه ۱ شهرستان شهرکرد SO (استراتژی قوت-فرصت ) می باشد.

کلیدواژه ها

آموزش تلفیقی ، آموزش مجازی، دوره ابتدایی ، SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.