بررسی راهبردهای کمکی برای ارتقا سطح اعتماد به نفس دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_0697
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده دیزجی

کارشناسی، آموزش ابتدایی،آموزش و پرورش شهرستان شبستر،

رقیه میرزاعلیپور چشمه

کارشناسی، مدیریت بازرگانی،آموزش و پرورش شهرستان شبستر،

الناز طباطبایی

کارشناسی، آموزش ابتدایی،آموزش و پرورش شهرستان شبستر،

چکیده

این پژوهش بررسی راهبردهای کمکی برای ارتقا سطح اعتماد به نفس دانش آموزان میباشد. این تحقیق با روش تحلیل محتوا و با رویکرد کیفی و به صورت علمی مروری انجام گرفته است و از طریق مطالعه کتابخانه ای استادی بوده است. اعتماد به نفس بنیادی ترین بخش شخصیت انسان است که بر تمام جوانب زندگی فرد نفوذ دارد. برخوردار بودن از اعتماد به نفس سالم و بالا یک ضرورت حیاتی است. اگر انسان ظرفیتها و تواناییهای خدادادی خود را نشناسد و باور نداشته باشد که می تواند با اتکا به نفس بر مشکلات و حوادث گوناگون فائق آید. بدیهی است که هنگام مواجه شدن با کمترین مشکلات خود را در بن بستی گرفتار خواهد دید که سراسر زندگی او را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. یکی از مهم ترین دلایل ضعف عملکردی و اختلال در رفتارهای دانش آموزان کمبود اعتماد به نفس است و به همین دلیل برای اصلاح برخی از اختلالات در دانش آموزان تقویت اعتماد به نفس و مهارت های فردی و ارتباطی در آنها چاره ساز خواهد بود. خوشبختانه اعتماد به نفس یک مفهوم ثابت و غیر قابل تغییر نیست. روان شناسان با ارائه راهکارهای مختلف چگونگی افزایش اعتماد به نفس را نشان داده اند با به کارگیری راهکارهای توصیه شده توسط روان شناسان می توان اعتماد به نفس را به درستی در دانش آموزان نهادینه ساخته و آنان را در مسیر درس و تحصیل به سلاح سرسختی، مقاومت و انگیزه مجهز نمود.

کلیدواژه ها

اعتماد به نفس عزت نفس دانش آموز، تعلیم و تربیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.