نقش روشهای تدریس فعال و نوین در بهبود عملکرد آموزشی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_0690
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دلارا میریحیی ئی

کارشناسی ارشد، آموزش زبان انگلیسی، آموزش و پرورش اراک

مهیا ملکی

کارشناسی، زبان و ادبیات فارسی، آموزش و پرورش اراک

آرزو محمدی چم سورکی

کارشناسی ارشد، فلسفه، آموزش و پرورش ایلام

لیلا احسانی

کارشناسی، آموزش زبان عربی، آموزش و پرورش اراک

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی نقش روشهای تدریس فعال و نوین در بهبود عملکرد آموزشی دانش آموزان است. روش پژوهش به صورت مروری با مطالعه اسناد و متون کتابخانه ای است. نتایج پژوهش حاضر بیان میکند که روشهای تدریس فعال در یادگیری دانش آموزان و همچنین در ایجاد انگیزه و رضایت خاطر پرورش شخصیت و رشد خلاقیت آنان موثر هستند وظیفه معلمان در فرایند تدریس تنها انتقال واقعیتهای علمی به دانش آموزان نیست بلکه باید چگونه اندیشیدن و چگونه آموختن را به شاگردان بیاموزند. آگاهی از انواع روشهای نوین تدریس امری لازم است؛ چرا که هر یک در جای خویش مثمر ثمر هستند مشارکت دانش آموزان در حین تدریس یادگیری در همه ابعاد ذهنی عاطفی و روانی حرکتی فرد اتفاق میافتد دانش آموزان مسئله را در گروه کشف می کنند. و از کشف آن لذت میبرند و اصوال یادگیری در اثر تعامل در گروه حاصل میشود. در این روش قوه تفکر، قدرت حل مسئله و خلاقیت دانش آموزان تقویت میشود. همچنین در زمینه های اجتماعی و ارتباطی مهارت پیدا میکنند و احساس موثرتر و کار آمدی بهتری خواهند داشت. بنابراین رویکردهای مورد توجه در تدریس فعال رویکرد ساخت گرا و شناخت گرا است و بر یادگیری عمیق تاکید میشود. با توجه به موارد فوق لزوم تجدید نظر در روشهای تدریس سنتی و توجه بیشتر به روشهای فعال تدریس از سوی مدارس و مراکز آموزشی ضرورت پیدا میکند. در روشهای نوین با گسترش مهارتهای اجتماعی و پردازش گروهی مدرس را از سخنرانی صرف و تکرار آموخته هایش رها می سازد فرصتهایی را پدید می آورد که یادگیرندگان بتوانند در موقعیت هایی چون کارگروهی، ارتباطات ایجاد هماهنگی اثرگذار و تقسیم کار موفق شوند. استفاده از وسایل آموزشی و فناورهای نوین آموزشی استفاده از آزمایشگاه شرکت در کلاسهای ضمن خدمت تخصصی شدن رشته تدریس دبیران تعیین اهداف تدریس و ارزشیابی موجب استفاده بهتر از روشهای فعال تدریس میگردد. روشهای تدریس فعال و نوین نقش اساسی در ارتقاء سطح یادگیری و توسعه مهارت های دانش آموزان دارند از مزایای بارز این روشها میتوان به افزایش مشارکت تسلط بر مطالب انگیزش تحصیلی توسعه مهارت های انتقالی و تعامل اثربخش میان دانش آموزان اشاره نمود تدریس با استفاده از رویکردهای فعال و نوین آموزش را به یک تجربه جذاب و هیجان انگیز تبدیل کرده و دانش آموزان را به دیدگاه کاربردی و عملی نزدیک میکند. تعامل فعال، ایجاد انگیزه برای یادگیری و تسهیل درک مفاهیم پیچیده از مهمترین ویژگیهای این روش هاست.

کلیدواژه ها

روشهای تدریس فعال و نوین دانش آموزان عملکرد آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.