تاثیر روانشناسی مثبت در عزت نفس دبیران پرورشی مدارس ابتدایی شهرستان میاندوآب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_0512
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثریا کیوانی

کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی، دبیر مدارس شهرستان میاندوآب

آیسان اسماعیل پور

کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی، دبیر مدارس شهرستان میاندوآب

سمیه جمیلیان

کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی، دبیر مدارس شهرستان میاندوآب

چکیده

هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر روانشناسی مثبت در عزت نفس دبیران پرورشی مدارس ابتدایی شهرستان میاندوآب می باشد. در گذشته ، تنها به تئوری سازی ، تحقیق و کاربرد مثبت گرایی در حوزه روانشناسی توجه می شد. اما اکنون تحقیقات مثبت گرایی به حوزه سازمان و مدیریت نیز رسیده است و در این حوزه نیز مورد توجه جدی قرار گرفته است . در دو دهه ی اخیر در پرتو نهضت روانشناسی مثبت تحول جدیدی در عرصه نظریه پردازی و کاربرد آن در مدیریت و رهبری سازمان صورت گرفته است . این دانش جدید چشم انداز جدیدی را در خصوص تفکر و عمل مد یریت و رهبری سازمان و سرمایه های انسانی آن گشوده است . به ویژه وجود دامنه غنی نظریه ها، پژوهش ها و مداخلات سازمانی و همچنین وجود ابزارهای سنجش معتبر باعث محبوبیت و مشروعیت فزاینده ی پارادایم مثبت درکار، به عنوان یک رویکرد علمی شده است . در این مقاله ابتدا به بیان مطالعاتی در زمینه مثبت گرایی و نیز به ریشه های مثبت گرایی در سازمان و فلسفه مثبت گرایی در کار و سرانجام به پیامدهای مبتنی بر رویکرد نو ظهور این پارادایم جدید در سازمانهای عصر کنونی پرداخته شده است . جامعه آماری این پژوهش را دبیران پرورشی مدارس ابتدایی شهرستان میاندوآب تشکیل می دهد. نتایج پژوهش نشان داد که بین روانشناسی مثبت و عزت نفس دبیران پرورشی مدارس ابتدایی شهرستان میاندوآب رابطه معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

روان شناسی مثبت ، روان شناسی سازمانی مثبت ، عزت نفس، دبیران پرورشی، شهرستان میاندوآب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.