تاثیر گردش الکترولیت بر راندمان جریان کاتدی در فرایند الکترووینینگ روی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_464
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2076
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف سید محمدی امام

دانشجوی کارشناسی ارشد، گرایش شناسایی، انتخاب و روش ساخت مواد مهندسی، پ

سعید رضا اله کرم

استاد پردیس دانشکه های فنی دانشگاه تهران، دانشکده مهندسی متالورژی و

حامد خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گرایش شناسایی، انتخاب و روش ساخت مواد مهندسی، پ

چکیده

هدف از تحقیق حاضر بررسی نسبت یون های روی به هیدروژن و همچنین اثر گردش الکترولیت در سلول های الکترولیز بر راندمان جریان کاتدی در حین فرایند الکترومتال الکترووینینگ است. بدین منظور دو محلول مختلف یکی حاوی 50 گرم بر لیتر روی و 135 گرم بر لیتر اسید سولفوریک و دیگری حاوی 70 گرم بر لیتر روی و 135 گرم بر لیتر اسید سولفوریک تحت آزمایش با استفاده از سیستم های الکترووینینگ متداول و گردش الکترولیت قرار گرفتند. نتایج این تحقیق نشان داد که در سیستم الکترووینینگ متداول در ساعت اول، راندمات جریان اوبل 90 درصد و راندمان جریان محلول دوم 92 درصد است. با گذشت 10 ساعت این مقادیر به ترتیب به 58 و 73 درصد کاهش یافت. اما در مقابل برای سیستم الکترومتال الکترووینینگ در ساعت اول، راندمان جریان محلول اول 93 درصد و راندمان جریان محلول دوم 95 درصد بود. با گذشت 10 ساعت این مقادیر به ترتیب به 72 درصد و 80 درصد کاهش یافت. این بدان معناست که سلول های الکترومتال الکترووینینگ قابلیت دستیابی به راندمان جریان بالاتر را در مقایسه با سیستم های الکترووینینگ متداول فراهم می نمایند.

کلیدواژه ها

الکترووینینگ، الکترومتال الکترووینینگ، روی، راندمان جریان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.