تبیین رویکرد مفهوم ذهن آگاه در روانشناسی بالینی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_0219
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 114
نویسندگان
کارشناسی مدیریت بازگانی،آذربایجان شرقی، خسروشا ه
کارشناسی حسابداری، آذربایجان شرقی، خسر وشاه
چکیده
ذهن آگاهی شکلی از مراقبه است که ریشه در تعالیم و آئین مذهبی شرقی خصوصا بودا دارد و به زبان ساده به معنای آگاه بودن از افکار،رفتار، هیجانات و احساسات است و شکل خاصی از توجه محسوب می شود که در آن دو عنصر اساسی حضور در زمان اکنون و قضاوت نکردن ارزش بالایی دارد. ذهن آگاهی حواس جمع بودن و بیداری صد در صد و آگاه بودن نسبت به همه رخداد هایی است که همین الان در اطراف ما و همین طور در درون بدن در حال اتفاق افتادن هستند. به این شکل که هیچگونه قضاوت و پیش داوری نسبت درست یا نادرست بودن از اتفاقات نداریم . آموزش ذهن آگاهی نه تنها سطح استرس را کاهش می دهد، بلکه می تواند به کاهش اضطراب یا افسردگی نیز کمک کند. همچنین می تواند برای کودکان دارای اختلالات یادگیری ، به ویژه اختلال بیش فعالی با نقص توجه مفید باشد. یک مطالعه نشان داد که کودکان دارای اختلالات یادگیری که تحت آموزش ذهن آگاهی قرار گرفتند نمرات بهتری کسب کردند و مشکلات رفتاری کمتری نسبت به قبل از شروع برنامه داشتند.کلیدواژه ها
ذهن آگاه، روانشناسی بالینی ، رویکرد.مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.