تاثیر منیزیم بر ساختار انجمادی آلیاژ هایپر Al-Si تولید شده به روش سطح شیبدار

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_447
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جواد نبوی

کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران

مجید رحیمی

کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران

پژمان مللی

کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران

محمد شاه میری

استادیار دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

کامپوزیت های پایه فلزی به علت خواص سایشی مطلوب و مقاومت به خوردگی بالا و همچنین حفظ استحکام در دمای بالا در صنایع خودروسازی و هوافضا کاربرد گسترده ای دارند. در این میان کامپوزیت های پایه آلومینیوم سیلیسیم به علت سبکی، بیشتر مورد توجه هستند. در فرایندهای ریخته گری مرسوم، این خواص به علت تشکیل شبکه یکپارچه سیلیسیم اولیه تا حدی دچار افت خواهند شد. برای بهبود این خواص از افزایش منیزیم بهره می برند که در اثر آن فاز مقاوم ساز Mg2Si درشت دانه به صورت درجا تشکیل می شود. در این تحقیق سعی بر این است که با افزایش منیزیم خالص (10% و 5%) به آلیاژ A390 کامپوزیت پایه آلومینیوم -سیلیسیم با ذرات Mg2Si به صورت درجا تولید نمود. حضور منیزیم باعث رقابت تشویقی ما بین ذرات مقاوم ساز Mg2Si و ذرات سیلیسیم اولیه می گردد و در نهایت شبکه سیلیسیم شکسته و ریزتر خواهد شد. نمونه ها از فوق گداز های مختلف تا کسر جامد 0.3 نگهداری شده و سپس از طریق سطح شیبدار از جنس آهن با زاویه 45 درجه و با طول 40 سانتی متر ریخته شدند. نتایج نشان میدهد که افزودن منیزیم باعث کاهش جوانه زنی سیلیسیم اولیه گردیده و فاز Mg2Si در زمینه تشکیل می شود و همچنین تنش برشی ناشی از سطح شیبدار باعث تغییر شکل ذرات Mg2Si و فاز زمینه می شود.

کلیدواژه ها

روش های نیمه جامد، سطح شیبدار، مقاوم ساز Mg2Si، کامپوزیت درجا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.