بررسی تشکیل کامپوزیت دی سیلیسید مولیبدن-زیر کونیا با روش آلیاژسازی مکانیکی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES05_444
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 855
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی مواد گرایش شناسایی و انتخاب مواد فلزی
استادیار دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی مواد
استادیار دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی مواد
چکیده
ترکیب بین فلزی دیسیلیسید مولبیدن با نقطه ذوب بالا و مقاومت به اکسیداسیون عالی در دماهای بالا در صنایع مختلف خصوصا به عنوان المان حرارتی به کار رفته و برای چقرمگی شکست آن از ذرات تقویت کننده زیرکونیا استفاده میشود. در این پژوهش، کامپوزیت دی سیلیسید مولیبدن-زیر کونیا یک بار از مخلوط پودری مولیبدن، سیلیسیم و زیرکونیا به روش آلیاژ سازی مکانیکی و بار دیگر با همین روش و با استفاده از مخلوط پودری مولیبدن، سیلیسیم، زیرکونیم و اکسید مولیبدن (احیای مکانوشیمیایی اکسید مولیبدن توسط زیر کونیوم) تولید شد. نتایج حاصل از آنالیز اشعه ایکس نشان داد که در مخلوط اول پس از 80 ساعت و در مخلوط دوم پس از 60 ساعت آسیاب کاری می توان کامپوزیت مورد نظر را تولید کرد که در هر دو حالت از روش ویلیامسون-هال ساختار نانو برای این کامپوزیت تایید شد. نتایج حاصل از میکروسکوپ نوری نشان داد که ذرات زیرکونیای به دست آمده از مخلوط پودری مولیبدن، سیلیسیم، زیر کونیم و اکسید مولیبدن توزیع یکنواخت تری دارند و آگلومره شدن ذرات زیرکونیا در مخلوط پودری مولیبدن، سیلیسیم و زیرکونیا پس از 80 ساعت آسیاب مشاهده شد. در آنالیز حرارتی مخلوط پودری مولیبدن-سیلیسیم، دمای تشکیل دی سیلیسید مولبیدن را 1500 درجه سانتیگراد نشان داد که با افزودن زیرکونیم و اکسیدمولبیدن به این مخلوط پودری، تا 1200 درجه سانتیگراد نیز دی سیلیسید مولبیدن تشکیل نشد.کلیدواژه ها
آلیاژ سازی مکانیک، ترکیب بین فلزی، کامپوزیت دی سیلیسیدمولبیدن، زیرکونیامقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.