یادگیری سیار و اهمیت آن در عملکرد تحصیلی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_0055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل اسکندری دورباطی

آموزشگاه تشیع علوی ، مدیسه ، زرین شهر، اصفهان

چکیده

امروزه بسیاری از برنامه های آموزشی به صورت آنلاین در دسترس هستند و محبوبیت زیادی میان دانش آموزان و دانشجویان دارند. این موضوع حتی برای معلمان، اساتید و مربیان نیز می تواند مفید باشد. آنها می توانند از طرق مختلفی از این فناوری بهره بگیرند. برای مثال یک موضوع را یاد بگیرند، یادداشت ها و مثالهایی ارائه دهند، و یا حتی ، نقشی را به دانش آموزان ارجاع دهند. در دهه های اخیر گسترش فناوری بی سیم و سیار در آموزش فرصتی استثنایی برای طراحی سناریوهای متفاوت یادگیری و افزایش تجربیات یادگیری فراگیران ارائه کرده است . دستگاه های سیار با گذر زمان محبوبیت بیشتری در سطح جهان کسب می کنند. این محبوبیت موجب شده است که صنعت آموزش به دنبال یافتن راهی برای استفاده از دستگاه های سیار برای آموزش بهتر باشد. یادگیری سیار یکی از شیوه های یادگیری نوین و مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات است که امروزه مورد توجه فعالان آموزش و یادگیری قرار گرفته است . از آنجا که این شیوه یادگیری جدید بوده مطالعه آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است . در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی فرصت ها و چالش های یادگیری سیار و عوامل کلیدی موفقیت آن در آموزش انجام شده است . در این پژوهش که با روش تحلیلی - توصیفی و به شیوه کتابخانه ای انجام شده است ، سعی بر آن است ضمن پرداختن به فرصت ها، چالش ها و شناسایی عوامل کلیدی موفقیت یادگیری سیار از منظر صاحب نظران، مباحث مرتبط با آن را نیز همچون تعاریف ، عناصر، نظریه ها و چشم اندازهای آینده یادگیری سیار مورد بررسی قرار گیرد. یافته های تحقیق نشانگر آن است که عواملی نظیر انتظار کارایی ، لذت بخش بودن، کیفیت سیستم یادگیری ، راحتی استفاده، سواد دیجیتال، خودمدیریتی یادگیری ، تلاش مورد انتظار، نفوذ اجتماعی و امنیت حریم خصوصی از موثرترین عوامل در پذیرش یادگیری سیار در بین معلمان و دانش آموزان هستند. یافته های این مطالعه می تواند به سیاست گذاران آموزشی در طراحی و اجرای برنامه های یادگیری موثر در یادگیری سیار کمک کند.

کلیدواژه ها

یادگیری سیار، یادگیری مبتنی بر فناوری ، مزایای یادگیری سیار، یادگیری الکترونیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.