ارتباط بین خواب و مشکلات رفتاری روزانه در کودکان مبتلا به سندروم داون
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_0041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 274
نویسندگان
عضو پژوهشکده تعلیم و تربیت آموزش و پرورش خوزستان، اهواز، ایران
عضو پژوهشکده تعلیم و تربیت آموزش و پرورش خوزستان، اهواز، ایران
عضو پژوهشکده تعلیم و تربیت آموزش و پرورش خوزستان، اهواز، ایران
عضو پژوهشکده تعلیم و تربیت آموزش و پرورش خوزستان، اهواز، ایران
عضو پژوهشکده تعلیم و تربیت آموزش و پرورش خوزستان، اهواز، ایران
چکیده
زمینه . در جمعیت کلی جهان، مشکلات خواب بر عملکرد روزانه تاثیر می گذارند. علیرغم رواج مشکلات خواب در میان کودکان مبتلا به سندروم داون، موضوع تاثیر این مشکلات در کودکان محصل مبتلا به سندروم داون آنگونه که باید تحت بررسی و تحقیق قرار نگرفته است . مطالعه ما ارتباط بین مدت زمان خواب گزارش شده از جانب والدین و اتدازه گیری شده بوسیله اکتیگرافی (تست فعالیت شبانه روز) و کیفیت خواب گزارش شده از جانب والدین و گزارشات معلم درباره مشکلات رفتاری کودکان محصل مبتلا به سندروم دان را بررسی کرده است .روش. سی کودک محصل مبتلا به سندروم داون یک ساعت اکتیگراف را برای یک هفته در خانه دور مچ خود بستند. والدینشان فرم رتبه بندی های خواب بچه را در طول همان هفته تکمیل کردند. والدین و معلمان فرمی از یک مجموعه اندازه گیری برای ارزیابی رفتار روزانه تکمیل کردند.نتایج . گزارشات والدین از رفتارهای خواب بیقرار در پرسشنامه عادات خواب کودکان (CSHQ) و نه کارایی خواب اندازه گیری شده با اکتیگراف - توانست دغدغه های رفتاری والدین و معلمان را در فرم رتبه بندی رفتار کودک و مقیاسهای رتبه بندی اختلال کم توجهی / بیش فعالی (ADHD) پیش بینی کند. مدت زمان خواب اندازه گیری شده با اکتیگراف و مدت زمان خواب اندازه گیری شده توسط والدین در پرسشنامه عادات خواب کودکان پیش بینی کننده بی توجهی گزارش شده از جانب والدین بود. مدت زمان خواب اندازه گیری شده بوسیله اکتیگراف پیش بینی کننده بیش فعالی / تکانشگری بود.نتیجه گیری. یافته های این مطالعه نشان می دهند که مشکلات خواب ارتباط پیچیده ای با هر دوی این موارد دارند: مشکلات رفتار روزانه گزارش شده از جانب والدین و مشکلات رفتار روزانه گزارش شده از جانب معلم در کودکان مبتلا به سندروم داون. این یافته ها دلالت بر درک عواملی دارند که بر مشکلات رفتاری و درمان آنها در کودکان محصل مبتلا به سندروم داون تاثیر می گذارند.کلیدواژه ها
رفتار، کودکان، سندروم داون، خواب، تریزومی ۲۱مقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.