بررسی بکارگیری راهبردهای ترکیبی در مدیریت کلاس های چندپایه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: IPECONF07_331
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید گودرزی

آموزگار ابتدایی، کارشناس، حسابداری، دانشگاه آزاد، کرمانشاه، ایران.

چکیده

کلاس های چند پایه یکی از راهبردهای مهم وزارت آموزش و پرورش به منظور دسترسی به آموزش با کیفیت برای دانش آموزان در مناطق کمتر توسعه یافته و دور افتاده کم جمعیت است . کلاس های درس محیط های اجتماعی قراردادی هستند که عناصر تشکیل دهنده ی آن به طور کامل ویژه و بی همتا هستند یعنی دانش آموزان، معلمان و شرایط یادگیری در یک لحظه از زمان هرگز شبیه به هم نخواهد بود. هدف مقاله ی حاضر، بررسی راهبردها و رویکردهای ترکیبی و نحوه ی مدیریت کلاس های درس چندپایه می باشد. در نظام آموزشی کشور ما، وجود کلاس های درس چند پایه واقعیتی اجتناب ناپذیر است . شرایط سخت محیطی ، کمبود جمعیت دانش آموزی، کمبود نیروی انسانی و فضای آموزشی ، مهاجرت طبیعی یا اجباری و وجود مشکلات و مسائل متعدد مالی و اقتصادی از عواملی هستند که امکان تشکیل واحد آموزشی را با کلاس های تک پایه محدود می باشد. کلاس های چند پایه موقعیتی منحصر به فرد برای دانش آموزان و نیز معلمان به حساب می آیند. چنین کلاس هایی به دلیل حضور دانش آموزانی با سن و شرایط متفاوت، نیاز به روش های تدریس و شیوه های برنامه ریزی متفاوتی دارد. هدف از این مقاله ، معرفی روش ها، راهبردها و رویکردهای تدریس است که می توان در کلاس های چند پایه مورد استفاده قرار داد. بدین منظور، ابتدا روش های تدریس و سپس رویکردها و راهبردها از نظر پژوهشگران مورد بررسی قرار گرفت . اداره کلاس های چندپایه خیلی متنوع و حتی غیرقابل تصور استهر معلم یک شیوه برای اداره کلاس دارد. یافته ها نشان داد که برای معلمان کلاس های چند پایه ، بهترین روش تدریس وجود ندارد؛ بلکه معلم با توجه به شرایط کلاس، جامعه ی محلی ، ویژگی های دانش آموزان، ترکیب پایه ها و علاقه ها و توانایی های شخصی خود، یکی از روش ها یا ترکیبی از آنها را به کار می برد.

کلیدواژه ها

چندپایه ، دانش آموز، رویکرد، مدیریت ، معلم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.