اثربخشی آموزش مبانی نظریه انتخاب به معلمان بر رابطه معلم _شاگرد در دوره ابتدایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: IPECONF07_288
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا مروتی سیبنی

کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی ، دانشگاه الزهرا(س) تهران، ایران

مهسا مروتی سیبنی

کارشناسی آموزش زیست شناسی دانشگاه فرهنگیان پردیس نسیبه تهران، ایران

ملوک خادمی اشکذری

دانشیار گروه روان شناسی تربیتی ، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س) تهران، ایران

زهرا هاشمی

استادیار گروه روان شناسی تربیتی ، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س) تهران، ایران

چکیده

پژوهش حاضر از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون_پس آزمون با هدف، تعیین اثربخشی آموزش مبانی نظریه انتخاب به معلمان بر رابطه معلم _شاگرد انجام گرفته است . جامعه آماری شامل تمام معلمانی است که در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در مقطع ابتدایی ناحیه ۴ کرج در مدارس دخترانه مشغول تدریس بودند. با روش نمونه گیری خوشه ای ۲۰ نفر از معلمان انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. از هریک از معلمان خواسته شد ۵ نفر از دانش آموزانی را که در درس ریاضی ، فارسی و علوم در نیمسال اول تحصیلی وضعیت (نیاز به تلاش و قابل قبول) کسب کردند؛ شناسایی کنند. گروه آزمایش به مدت ۴ هفته ، در ۸ جلسه تقریبا ۴۵ دقیقه ای(هر هفته دو جلسه ) به صورت مجازی مبانی نظریه انتخاب را فرا گرفت و گروه کنترل در این مدت هیچ گونه مداخله ای دریافت نکرد. جهت جمع آوری اطلاعات در این پژوهش از پرسشنامه رابطه معلم _شاگرد مورری و زوواک (۲۰۱۱) استفاده شد. این پرسشنامه ۱۷ گویه دارد و ۳ بعد ارتباط، اعتماد و بیگانگی را پوشش می دهد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۶ با روش آزمون تحلیل کواریانس تک متغیره و چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . نتایج تحلیل کواریانس چند متغیری روی نمره های پس آزمون مولفه های رابطه معلم _شاگرد گروه آزمایش و کنترل، با کنترل اثر پیش آزمون بین گروه آزمایش و کنترل در سه مولفه رابطه معلم _شاگرد(ارتباط، اعتماد و بیگانگی ) تفاوت معنا داری(۰۵/۰(sig< وجود داشت . از بین مولفه های رابطه معلم _شاگرد، آموزش نظریه انتخاب بیشترین تاثیر را بر ارتباط با اندازه اثر ۹۵۴/۰ و کمترین تاثیر را بر اعتماد با اندازه اثر ۸۶۷/۰ داشت . در نتیجه می توان دریافت که دانش آموزان معلمانی که مداخله دریافت می کنند، نسبت به دیگر افراد، نمرات رابطه معلم _شاگرد کل بیشتری دارند. به طورکلی آموزش مبانی نظریه انتخاب به معلمان بر رابطه معلم _شاگرد با اندازه اثر (۹۷۴/۰) تاثیرگذار است .

کلیدواژه ها

نظریه انتخاب، ارتباط، اعتماد، بیگانگی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.