بررسی تربیت دینی ، چالش های آن و ارائه راهکار هایی برای اجرای تعلیم و تربیت دینی در مدارس
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره
- کد COI اختصاصی: IPECONF07_283
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 310
نویسندگان
کارشناسی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور واحد زهک
دانشجوی کارشناسی آموزش علومتجربی دانشگاه فرهنگیان واحد زاهدان
دانشجوی کارشناسی آموزش علوم تجربی دانشگاه فرهنگیان واحد زاهدان
دانشجوی کارشناسی آموزش علوم تجربی دانشگاه فرهنگیان واحد زاهدان
دانشجوی کارشناسی آموزش علوم تجربی دانشگاه فرهنگیان واحد زاهدان
چکیده
مقاله ای که پیش رو داریم ، به بررسی دقیق نقش تربیت در هویت فردی و جمعی می پردازد، تاکید ویژه ای بر تاثیرات فرهنگی ، اجتماعی و دینی در فرایند تربیت دارد. آغاز مقاله با بیان اهمیت توجه به بافت اجتماعی در تحقق اهداف تربیتی و تاکید بر نقش محوری خانواده در این میان است . بررسی های تاریخی کاربرد واژه “تربیت ”، به ویژه در دوران اسلامی و تاثیرات آن بر تربیت دینی ، نشان از عمق تاریخی و تواصل فرهنگی این مفهوم دارد. مقاله تعریفی از دین ارائه می دهد و به چالش های مدرن در تجربه دینداری افراد، به خصوص جوانان، می پردازد. اهمیت تربیت دینی در ساختار اجتماعی ایران، قبل و بعد از اسلام مورد توجه قرار می گیرد، و نقش مکتب خانه ها در آموزش دینی تبیین می شود، که پس از اسلام با ورود مدارس و مساجد به خط مقدم تربیت دینی ، وضعیتی نو ظهور پیدا کرده است . در ادامه ، مشکل دین گریزی، به ویژه در بین جوانان، مطرح و بررسی می شود، که چگونه تعامل نادرست دینداران و نوعی از تبلیغات منفی سبب کم رنگ شدن عقاید دینی می شوند. راهکارهایی جهت مقابله با این چالش معرفی می گردند، که نشان از لزوم شناخت دقیق تر جوانان و طراحی برنامه های تربیتی مناسب با نیازهای آنها است . مقاله با بررسی اهمیت ارتباط میان خانوادهها و مدارس در تقویت تربیت دینی ادامه می یابد و به آسیب شناسی معضلات موجود در نظام تربیتی کنونی پرداخته ، تاکید می کند که چگونه نوآوری در رویکردهای تربیتی و پاسخگویی به نیازهای نسل جوان می تواند به حل این چالش ها کمک کند. در نهایت ، اهمیت همکاری متقابل میان موسسات آموزشی ، مدارس، خانوادهها و دیگر عوامل اجتماعی را برای تعالی فرآیند تربیت دینی مورد تاکید قرار می دهد. این مقاله نشان می دهد که با یک دید جامع ، می توان به الگویی از تربیت دینی دست یافت که هم با فطرت انسانی هماهنگ باشد و هم به کمال گرایی و ارزشهای والای انسانی بینجامد.کلیدواژه ها
تربیت ، دین ، تربیت دینی ، مدارسمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.