بررسی اثر کربن بر ریز ساختار و خواص کششی سوپر آلیاژ Incoloy 901 در دمای محیط و دمای 650 درجه سانتگراد
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES05_412
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 710
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد-ریخته گری، دانشگاه صنایع و معادن ای
دانشیار، دانشگاه صنعتی مالک اشتر
استادیار، دانشگاه صنایع و معادن ایران
چکیده
در این پژوهش تاثیر میزان عنصر کربن در مقادیر 0/02 تا 0/09 درصد وزنی بر ویژگی های ریزساختاری و نیز خواص کششی، در دمای محیط و دمای 650 درجه سانتیگراد، سوپر آلیاژ Incoloy 901 مورد بررسی قرار گرفت. آلیاژ ها توسط فرایند VIM+ESR تهیه شده و سپس نورد شدند. پس از انجام عملیات حرارتی استاندارد نمونه های کشش تهیه شده و آزمون کشش در دمای محیط و دمای 650 درجه سانتیگراد انجام گرفت. برای بررسی های ساختاری از میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی مجهز به سیستم EDS، استفاده شد. افزایش کربن باعث افزایش کسر حجمی کاربیدها در این آلیاژ میشود. با افزایش مقدار کربن از 0/02 درصد به 0/05 درصد، افزایش کسر کاربیدها منجر به رسوب کاربیدهای درون دانه ای و مرزدانه ای مفید شده و در هر دو دما 650 درجه سانتیگراد باعث افزایش استحکام تسلیم و استحکام کششی این آلیاژ می گردد. افزایش بیشتر کربن به 0/09 درصد، به علت تمرکز تنش ایجاد شده در اثر رسوب کاربیدهای درشت و جوان هزنی زودهنگام ترک به علت حضور کاربیدها بسیار کشیده، باعث افت استحکام تسلیم و استحکام کششی می گردد. انعطاف پذیری در هر دو دما به طور جزئی مزان کربن تغییر می کند.کلیدواژه ها
سوپر آلیاژ Incoloy 901، میزان کربن، میزان و مورفولوژی کاربید، خواص کششیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.