اثر نسبت تیتانیوم به آلومینیوم بر ریزساختار و استحاله ی فازی اتا در یک سوپر آلیاژ پایه آهن- نیکل مستحکم شونده با گاماپرایم

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_411
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه سیف اللهی

دانشجوی دوره دکتری مهندسی مواد، دانشگاه علم و صنعت ایران

شهرام خیر اندیش

استاد دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه علم و صنعت ایران

سید حسین رضوی

استادیار دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه علم و صنعت ایران

سید مهدی عباسی

دانشیار دانشکده مواد دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر نسبت تیتانیوم به آلومینیوم بر تشکیل فاز اتا در سوپر آلیاژ پایه آهن-نیکل A286 است؛ که بررسی ها با تغییر دما و زمان پیرسازی انجام شده است. کاهش این نسبت منجر به ریز شدن ساختار دندریتی در حالت ریختگی، کاهش کسر حجمی دو قلویی ها در حالت آنیل محلولی و کاهش درصد فاز اتا در پیرسازی طولانی مدت می گردد. با کاهش نسبت تیتانیوم به آلومینیوم، به علت کاهش میزان جدایش ها، تقید مرز حین عملیات آنیل محلولی کمتر بوده، تبلور و رشد دانه با سرعت بیشتری انجام می شود و با افزایش نرخ مهاجرت مرز؛ کسر حجمی دو قلویی ها کمتر خواهد شد. د رهر سه نسبت مورد بررسی تا دمای 750 درجه سانتیگراد، فاز اتا مشاهده نمی شود. با افزایش دما از 760 به 840 درجه سانتیگراد درصد فاز اتا افزایش یافته و پس از 4 ساعت در 840 درجه سانتیگراد درصد اتا کاهش یافته به طوریکه در دمای 900 درجه سانتیگراد، این فاز در هیچکدام از نمونه ها مشاهده نمی شود. عامل انجان استحاله ی (فرمول در متن اصلی مقاله)، تیتانیوم کافی و محل مناسب جوانه زنی است؛ که در این مقاله مورد بحث قرار می گیرد. مورفولوژی فاز اتا نیز متاثر از نسبت تیتانیوم به آلومینیوم می باشد. با افزایش نسبت تیتانیوم به آلومینیوم ضخامت لایه های فاز اتا افزایش می یابد که بیانگر ناپابدار شدن ریزساختار است.

کلیدواژه ها

سوپر آلیاژ پایه آهن-نیکل، نسبت تیتانیوم به آلومینیوم، فاز اتا، پیرسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.