سنتز نانو ذرات مزو حفره ای TiO2 دو په شده با Zr4+ و بررسی کارایی فوتوکاتاایزوری آن در حذف رنگ آلاینده کنگورد
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES05_407
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 784
نویسندگان
دکتری شیمی معدنی، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، پژوهشکده چرخه سوخت ه
چکیده
نانو ذرات مزو حفره ای TiO2 دوپه شده با Zr4+ با روش هیدروترمال و با استفاده از مواد اولیه TiCl4 و Zr (NO3)4. سنتز شد. شناسایی محصول با استفاده از آنالیزهای XRD و XRF و SEM و EDX و UV-Vis و BET-BJH انجام شد. نتایج آنالیز نشان داد که ماده سنتزی حاوی 8 درصد یون Zr4+ بوده و حضور فاز آناتاز TiO2 در کنار ZrO2 تائید شد. شکاف انرژی این ماده 2/48eV، مساحت سطح ویژه آن 78/75m2/g و متوسط قطر حفرات آن 2/31nm محاسبه گردید. فعالیت فوتوکاتالیزوری نانو کاتالیزور سنتز شده و TiO2 تجاری (دگوسا P25) جهت تجزیه رنگ آزوی کنگورد تحت تابش نورهای ماوراء بنفش و مرئی مورد مقایسه قرار گرفت. TiO2 دویه شده با Zr4+ در مقایسه با TiO2 تجاری (دگوسا) کارایی فوفتوکاتالیزوری بسیار بالاتری در حذب رنگ تحت نور مرئی نشان داد بطوریکه راندمان رنگ زدایی با استفاده از TiO2 دوپه شده با Zr4+ در مدت زمان 110 دقیقه 72 درصد محاسبه شد.کلیدواژه ها
و TiO2، هیدروترمال، شکاف انرژی، Zr4+، نانو ذراتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.